POGLEDAJTE OD KOJE BOLESTI JE PREMINUO MIROSLAV CIRO BLAZEVIC!

POGLEDAJTE OD KOJE BOLESTI JE PREMINUO MIROSLAV CIRO BLAZEVIC!

Nakon borbe s rakom prostate, Miroslav iro Blaevi preminuo je u 88. godini.

Dan prije svog 88. rođendana od raka prostate preminuo je legendarni nogometaš i trener Miroslav iro Blaevi.

iro je operirao rak prostate prije 19 godina na Sveučilišnoj klinici u Innsbrucku. Godinu dana kasnije operiran je zbog početnog stadija melanoma. No, krajem 2021. doznao je da se rak prostate proširio i na druge dijelove njegova tijela, a za bolest je saznao ovako:

“Već sam na rutinskom pregledu otkrila da nemam nikakvih problema. PSA, specifičan antigen koji može ukazivati na rak prostate, bio mi je povišen kada sam išla vaditi krv. Od operacije sam se kontrolirala na redovito, a taj je antigen uvijek bio “nula”, ali je nedavno “porastao” na 6. Iro je tada izjavio: “Osjećao sam se kao da mi je rekla da sam osuđen na smrt kad mi je liječnik rekao da sumnjam na rak , ali sam to stoički podnio.”

Simptomi raka prostate Rak prostate je drugi najčešći rak u muškaraca, što rezultira s više od 370 000 smrti i više od 1,4 milijuna novih slučajeva godišnje. Svake godine više od 3100 muškaraca u Srbiji oboli od raka prostate.

Rak prostate je češći kod starijih ljudi. Budući da je to bolest starosti, tri četvrtine oboljelih muškaraca je starije od 65 godina. Mali i lokalizirani karcinomi prostate mogu proći nezapaženo mnogo godina prije nego što napreduju i pokažu simptome. Rak prostate vjerojatnije će pogoditi muškarce koji već imaju člana obitelji s tom bolešću. Osim pretilosti, određene prehrambene navike, poput unosa puno životinjskih masti, povećavaju rizik od razvoja raka prostate.

admina