POGLEDAJTE KOJI SU PRVI SIMPTOMI RAKA JAJNIKA

POGLEDAJTE KOJI SU PRVI SIMPTOMI RAKA JAJNIKA

Ovo je jedna od najopasnijih vrsta raka, a za ozdravljenje potrebno je puno vremena.

Jedna od najčešćih vrsta raka koja pogađa žene je rak jajnika. Iako je liječenje daleko odmaknulo, još uvijek mnogo ljudi umire, osobito žena za koje je utvrđeno da je rak uznapredovao. Rak jajnika u ranom stadiju ima značajno poboljšanu prognozu, s većom stopom preživljenja nakon liječenja.
Simptomi raka jajnika uključuju:

Bolovi u želucu ili zdjelici, nadutost ili osjećaj pritiska u želucu, brza sitost nakon jela ili učestalo mokrenje – svi ovi simptomi mogu biti povezani s drugim, naizgled bezazlenim problemima. Stoga, u slučaju da takvi simptomi postoje, potrebna su dodatna istraživanja kako bi se utvrdio pravi uzrok.
Faze razvoja raka jajnika:

Faza I: Stadij II: Rak koji se nije proširio izvan tkiva jajnika, ali zahvaća jedan ili oba jajnika, rak se proširio na maternicu ili druge organe u području gdje jajnici često komuniciraju.
II. Stadij: Stadij IV: Rak se proširio na limfne čvorove. U ovoj fazi mogu postojati i udaljene metastaze u organima koji se ne nalaze u zdjelici, poput jetre ili pluća.

Vrsta raka jajnika, njegov stadij razvoja i cjelokupno zdravlje pacijentice igraju ulogu u tome hoće li liječenje raka jajnika biti uspješno ili ne. Najbolju prognozu za uspješno liječenje daje rano otkrivanje raka, čak i kada je lokaliziran samo na tkivu jajnika. Ipak, usprkos svim do sada otkrivenim tretmanima, stopa smrtnosti je izuzetno visoka.

Upravo je zato važno što prije posjetiti ginekologa; što se prije otkrije, veća je vjerojatnost potpunog izlječenja ovog užasnog stanja.

admina