POGLEDAJTE KO NE SMIJE UZIMATI SUPLEMENTE

POGLEDAJTE KO NE SMIJE UZIMATI SUPLEMENTE

Kurirova profesorica fizikalne kemije i stručnjakinja za prehranu Svetlana Stani otkrila je treba li i kako konzumirati suplemente!

Osim treninga, ljudi koji žele živjeti zdravim životom i oni koji ga već žive često u svoju prehranu uključuju određene suplemente – to su suplementi. Danas su jako popularni, a preporučuju ih mnoge poznate osobe, sportaši i influenceri. Međutim, kao i sa svim ostalim, korištenje dodataka treba biti ograničeno.

Gledatelji Kurira pitali su nutricionistkinju i profesoricu fizikalne hemije Svetlanu Stani jesu li i koliko zdravi suplementi.

“Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti redoviti unos hranom; oni su dodatak prehrani.

Rekla je: “Činjenica da je nešto biljnog porijekla i prirodno ne znači da je potpuno sigurno.” Također je rekla da tvari koje su pokazane djelovati u tijelu može biti korisno, ali i štetno, osobito mladima.

Vitamin D “Spomenuto nam je da vitamin D može izazvati neke nuspojave. Nastavila je: “Kada je počela Corona, ovaj vitamin je odjednom bio dobar u ogromnim količinama.” Dodala je da je posebno koristan za pretile i depresivne osobe.

Vitamini C i B “Vitamini C i B skupine su hidrosolubilni, što znači da se tope u vodi i odmah se izlučuju. Nakon pola sata primijetit ćete da će vam urin biti blistavo žute boje kada popijete vitamine iz skupine B. Kurir je profesor Stanii rekao da su “dobri jer se ne talože u organizmu”.

“Kada se razbole od raka, nije dobro vrijeme zaboraviti uzimati vitamine. “Vitamine A, C i E treba izbjegavati kada se koristi kemoterapija i radioterapija”, savjetovala je one koji su na dugotrajnoj dijeti. uzimajte suplemente cinka i skupine B jer manje energije znači manje vitamina B koji sagorijeva ugljikohidrate i masti i neophodan je za mršavljenje.Stanii je spomenula zdravstvene dobrobiti crvenog cvijeća, dok vitamin A može biti izuzetno štetan za trudnice.

Suplementi nemaju nikakav učinak na naša crijeva. Kada uzimate razne dodatke prehrani, crijeva uzimaju većinu onoga što imaju. Nakon uzimanja previše dodataka, početni znakovi i učinci mogu varirati. Uz vitamin D, na primjer, javljaju se bolovi u stomaku, mučnina, prorijeđena kosa, loš zadah iz usta – rekla je za Kurir TV.

Dodatno, profesor Stanii tvrdi da su deseci tisuća dodataka trenutno dostupni za kupnju:

“Suplementi često padnu na strogim testovima! Nakon određenog broja smrti, neki su suplementi zabranjeni! Nitko ne provjerava ima li točno navedenih miligrama. Tako je u cijelom svijetu. Germanij 132 je tvar koja je povezan s oštećenjem bubrega.Evo ga još uvijek možete dobiti.navela je i zaključila da je vitamin B17 otrovna tvar koja se izolira u kostima.

admina