POGLEDAJTE KAKO BITI ZDRAV CIJELU ZIMU

POGLEDAJTE KAKO BITI ZDRAV CIJELU ZIMU

“Zimi trebamo više kalorija; količina koju unosimo varira i moramo paziti da se ne pregrijemo dok jedemo.”

U Umadiji se rakija pije i ujutro, kad je vruće. Nakon toga tijelo postaje prevruće. Rekao je da dok oni koji sjede u uredu neće baš potrošiti sve što su unijeli, oni koji se bave tjelesnom aktivnošću sagorjet će puno kalorija.

“Proširenje kalorija mora biti prilagođeno zahtjevima, a ne našim željama. Grelin je povezan s osjećajem sitosti u želucu, a leptin je hormon koji regulira glad. Nije za konzumiranje kalorija. Grelin nas upozorava da smo i jeli mnogo ako jedemo niskokaloričnu hranu.. Izjavio je: „Bolje je ako je to hrana bogata vlaknima. Ne smijemo napuniti želudac jakom hranom i onda je spaliti ili ne zapaliti.”
Ustvrdio je da će oni koji ne konzumiraju dovoljno hrane biti ne samo gladni nego i “smrznuti”.

“Čovjeku će uvijek biti hladno ako ništa ne jede. Ne proizvodite toplinu i nemate energije za prehranu tkiva. S druge strane, ako vam je hladno, možda ste gladni. Gastroenterolog nastavio: “Naravno, gladnom je hladno, pa je smrznut.”

Koja je preporučena količina kalorija koju biste trebali unijeti tijekom zime? I treba li doručak činiti “glavni” dio unosa kalorija?

“Potpuno ste u pravu, kažu trenutno, doručak je glavna večera u danu. Mora osigurati energiju i kalorije za cijeli dan. Za doručak preporučuju 1200 kalorija! Za one koji gladuju vrijedi cijeli dan, a odrasli bi trebali unositi između 1600 i 1800 kalorija dnevno”, rekao je.

Pojedite obilan doručak s barem jednim jajetom. Unosit ćete samo lipide i proteine visoke kvalitete, a ne puno kalorija. Zaista, šnita kruha s margarinom, slaninom, punomasnim mlijekom i punomasnim cheddarom. Pojedite sve, to je odličan, kaloričan doručak”, savjetovala je liječnica.

Liječnik predlaže da voće “do 50 posto” zadovolji osjećaj sitosti ako pripazite na kalorije.

“Prije svega, mandarina je odlična za sitost i regulaciju stolice. Uzmite, na primjer, dvije mandarine, kompot od dunja ili potaž od bundeve. To su zasitne, niskokalorične namirnice. Liječnik je savjetovao: “Nemojte jesti bananu jer ima puno kalorija. Njime hranimo ljude nakon operacije i miješamo ga s mlijekom kako bismo im dali kalorije kad ne mogu jesti.”

Koja prirodna metoda je najjednostavnija za mršavljenje?

“Da vam kažem kako sam smanjila težinu povećavši unos voća, a doručkujem pola voća. Za večeru opet prirodni proizvod. I mislim da sam Bog! Najbitniji faktor je redovita stolica. Vi ćete regulirati voće, zapravo “bit ćeš kao ptica na grani” dok reguliraš sočnije voće i stolicu.

Ljudi se prije treninga često raspituju što bi trebali jesti, a liječnik je savjetovao da je nužan hranjiv doručak.

“Tjelesna vježba zagrijava cijelo tijelo, ali mora biti popraćena s dovoljno kalorija ili se iscrpljujemo. Nikada ne preskačite obrok prije treninga! Kada vježbamo na prazan želudac, naši mišići, kosti i crijeva automatski troše energiju. Trebamo samo dolijevati gorivo u vozilo nakon vožnje jer vozilo ne može voziti s praznim spremnikom.Najvažnije je da nas hrana hrani.Jedite 45 minuta prije treninga kako bi skakanje i trčanje bilo lakše.Ako smo doručkovali zasitno, pedeset posto bi nam želudac bio prazan u roku od dva sata. Tijekom tjelesnog napora želučane probleme možete izbjeći ako jedete 45 minuta ranije, ustvrdio je.

admina