POGLEDAJTE JUTARNJI ELIKSIR!

POGLEDAJTE JUTARNJI ELIKSIR!

Dodavanje ovog jakog jutarnjeg napitka vašem režimu prehrane vjerojatno je najpametniji postupak za vaše iscrpljeno zdravlje!

U trenutku dok sam odrastala, kad god sam se ohladila, mama bi mi napravila mlijeko s kurkumom. Nježna toplina kurkume zagrijala mi je grlo i ojačala tijelo.

Ovu mješavinu često poželim piti cijelu zimu. Budući da su medicinske prednosti kurkume sada uočljive u zapadnom svijetu, pitao sam zašto ne pijem kurkumu stalno? – sklada Tejal Patel.

Budući da sam vegetarijanac, nikad više ne preferiram izbor mlijeka, no kurkuma u toploj vodi djeluje relativno dobro i postala je glavna namirnica u mom jutarnjem rasporedu.

Niste upoznati s uvjerljivim učincima kurkume?

Dopustite mi da vas podsjetim. Kurkuma je narančasto-žuta aroma iz Indije, dio obitelji đumbira.

U Ayurvedi, kurkuma je poznata kao snažno pojačanje stanica koje se bori protiv opasnih slobodnih revolucionara, a također je dezinficijens i čini karakterističnu umirujuću razliku.

Kurkuma je nezaobilazna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako biste integrirali ovaj izvrsni zalogaj u svoju rutinu prehrane? Samo!

Osvijetlite vodu visoke temperature limunom.

Za dodatni niz umjerenosti, dodajte mrvicu cimeta, koji ima ublažavajuća svojstva i može podmiriti razinu glukoze (a to znači da ćete jesti manje i dulje se osjećati ispunjeno).

Jutarnja mješavina – Topla voda s limunom i kurkumom

Učvršćenja:

1 šalica tople (ne visoke temperature) vode; a možete koristiti i malo toplog mlijeka po želji (bademovo, sojino ili kravlje)
¼ žličice kurkume
Sok od jednog dijela limuna
Mrljica cimeta (po želji)
1/8 žličice meda ili agavinog sirupa
žličicu kokosovog ulja

admina