RECEPT ZA COKOLADNI KOLAC!

RECEPT ZA COKOLADNI KOLAC!

Unatoč činjenici da nas do Božića dijeli još četrnaest dana, nikada nije prerano razmišljati o slasticama koje će se naći na prigodnom stolu. Unatoč činjenici da je možda važno uštedjeti sate kako bi slatko izgledalo kao fantazija, a istovremeno bilo izuzetno ukusno, to uglavnom nije tako. Slijedi recept za brzu čokoladnu tortu koja će vas oboriti s nogu i izgledom i okusom…

Čokoladna torta besmrtna je delicija koja se učinkovito ugurala u jelovnik svake prigode. Štoviše, uglavnom ga nije skupo niti zbunjujuće napraviti, a okusu mu se teško mogu suprotstaviti i mladi i stari – čak i nakon obilnog ručka ili večere.

Ukoliko ste u potrazi za pecivom koji će osvojiti vaše ukućane i posjetitelje i prije nego što ga probaju, pronašli smo fantastičan aranžman. To je jednostavan i brz čokoladni kolač obogaćen božićnim poslasticama i šećerom u prahu za dodatnu porciju prigodnog čarobnjaštva.

RECEPT

Za tortu:

2 šalice brašna
2 čaše jogurta
čašu ulja
2 čaše šećera
2 žlice kakaa
žličica popa za pečenje

Za fiksiranje:

100 ml mlijeka
100 g cokolade za kuhanje
5 žlica šećera
čvrsti oblik margarina

Za posvjetljivanje:

200 ml vrhnja za šlag
Božićne poslastice
šećer u prahu

metoda:

Za roladu pjenasto umutiti šećer i jaja. U drugoj posudi pomiješajte procijeđeno brašno, pecivo i kakao. Smjesu suhih dodataka dodajte jajima i brašnu te dodajte ulje i jogurt. Ispraznite smjesu u podmazan oblik i zagrijavajte 20-25 minuta na 180°C.

Za fiksiranje ukapljite svaki od fiksatora niskim intenzitetom kako biste dobili homogenu kombinaciju. Dobivenu glazuru prelijte na tortu dok je još topla. Pasirajte da se malo prohladi, otprilike 60 minuta.

Umutiti šlag, namazati ga na vanjski koru torte i na njega staviti rolnice kao na fotografiji. Na kraju kolač pospite šećerom u prahu i poslužite. Veliki apetit

admina