NEOBIČAN TRIK KAKO DA SE RIJEŠITE DLAČICA IZNAD USANA: Na ovo nismo ni pomislili, a djeluje – NEVJEROVATNO LAKO

NEOBIČAN TRIK KAKO DA SE RIJEŠITE DLAČICA IZNAD USANA: Na ovo nismo ni pomislili, a djeluje – NEVJEROVATNO LAKO

Imati dlake na licu je uobičajeno i normalno. Ali u nekim slučajevima, tamne, grube dlake mogu se pojaviti na vašem licu, i možete se naći u situaciji da posežete za pincetom gotovo svaki dan. Ovo neugodno stanje naziva se hirzutizam, a često je uzrokovano hormonskom neravnotežom. Iako depilacija voskom i lasersko uklanjanje dlačica mogu pomoći riješiti se neželjenih dlačica, postoje neki prirodni načini za njihovo smanjenje koji mogu biti jednako učinkoviti, piše Brightiside.

1. Pijte čaj od mente.

Čaj od paprene metvice odličnog je mirisa i okusa, a osim što smiruje živce, može smanjiti broj muških hormona. Budući da su muški hormoni odgovorni za neželjene tamne dlake na licu, smanjenje njihove razine može smanjiti neželjeni rast dlaka. Studije su pokazale da ispijanje 2 šalice čaja od mente dnevno može usporiti rast dlaka na licu.

2. Isprobajte ulja lavande i čajevca.

Eterična ulja već se godinama koriste u njezi i ljepoti kože, a neka od njih mogu biti vrlo učinkovita protiv neželjenih dlačica na licu. Lokalna primjena ulja lavande i čajevca dokazano smanjuje gustoću kose.

3. Pokušajte eliminirati trans masti.

Ukusni keksi s komadićima čokolade iz najbliže pekare mogu vam podići raspoloženje i zadovoljiti nepce, ali velika je vjerojatnost da sadrže transmasne kiseline, baš kao i većina komercijalnih pekarskih proizvoda. Osim što podižu razinu kolesterola i povećavaju rizik od srčanih bolesti, transmasti mogu pridonijeti rastu neželjenih dlačica. Njihovo uklanjanje je odluka na kojoj bi vam vaše tijelo svakako bilo zahvalno.

4. Potrudite se pronaći vremena za vježbanje.

Ostati aktivan jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje opće dobro, a ulaganje oko 30 minuta dnevno u tjelovježbu umjerenog intenziteta pomoći će vam u kontroli težine i spriječiti ružne dlake na licu. Budući da prekomjerna tjelesna težina pridonosi prekomjernom rastu dlaka na licu, gubitak samo 5% tjelesne težine može uravnotežiti hormone i smanjiti dlake na licu. Ali budite sigurni da odaberete vrstu vježbe koja ne povećava razinu testosterona, kao što je kardio, i izbjegavajte vježbe visokog intenziteta, kao što je dizanje utega.

5. Razmislite o akupunkturi.

Akupunktura je izvrstan način opuštanja i oslobađanja od stresa, a osim što će vas osvježiti, može pomoći u smanjenju neželjenog rasta dlačica. Istraživanja su pokazala da akupunktura može smanjiti gustoću i duljinu neželjenih dlačica te smanjiti razinu muških hormona.

6. Pijte dovoljno vode.

Hidratacija je apsolutno neophodna za vaše zdravlje i ljepotu. Pijenje dovoljno vode poboljšava vaš metabolizam, pomaže vašoj koži da dulje ostane mlađa i nudi mnoge druge zdravstvene prednosti, uključujući sprječavanje pretjeranog rasta dlaka na licu. Pijenje 6 do 8 čaša filtrirane vode dnevno može pomoći u poboljšanju stanja.

admina