POGLEDAJTE NAJLAKŠI RECEPT ZA BOŽIĆNE KEKSIĆE S PEKMEZOM

POGLEDAJTE NAJLAKŠI RECEPT ZA BOŽIĆNE KEKSIĆE S PEKMEZOM

Isprobajte ovaj jednostavan recept za Easy Jam Cookies baš na vrijeme za praznike.

Prhki kolačići, poput ove brze varijante s džemom, blagdanski su must have. U zatvorenoj posudi mogu stajati danima i bit će gotovi za manje od 45 minuta. Imajte na umu da su sljedeće zalihe dovoljne za izradu petnaest malih kolačića. Udvostručite količinu ako imate veliku obitelj ili jednostavno uživate u slatkišima.

Sastojci 110 g maslaca 50 g svijetlo smeđeg šećera 1 žumanjak 12 žličica ekstrakta vanilije 130 g glatkog brašna 1 prstohvat soli Pekmez po izboru Priprema Od maslaca i šećera pjenasto izradite smjesu prije dodavanja žumanjaka i ekstrakta vanilije. Na kraju treba dodati prosijano brašno i malo soli. Tijesto zamotajte u foliju, premijesite i ostavite u hladnjaku najmanje 15 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i za to vrijeme obložite tepsiju. Oblikujte biskvite, palcem u sredini svakog pritisnite udubljenje i pecite pet minuta. Nakon što kekse izvadite i po želji napunite pekmezom, vratite ih u pećnicu na dodatnih desetak minuta. Ohlađene kolačiće pospite s malo šećera u prahu i poslužite.

admina