POGLEDAJTE KOJE SU NAMIRNICE BOKATE CINKOM !

POGLEDAJTE KOJE SU NAMIRNICE BOKATE CINKOM !

Vaše tijelo će cijeniti ako jedete deset namirnica bogatih cinkom u nastavku!

Cink je neophodan za imunološki sustav i zdravlje stanica u tijelu. Kao rezultat toga, nedostatak ovog minerala može uzrokovati probleme s imunološkim sustavom, zacjeljivanjem rana, gubitkom kose, promjenama okusa i mirisa, naglim gubitkom težine i gastrointestinalnim problemima poput proljeva. Dokazano je da cink smanjuje upalu. Byrdie.com izvještava da poboljšanja kognitivnih funkcija također mogu biti povezana s cinkom.

Moguće je da vašem tijelu nedostaje ovaj ključni mineral ako osjetite mentalnu iscrpljenost, usporeno razmišljanje i rasuđivanje, općenito u stanjima mentalne iscrpljenosti, te nagli pad imuniteta.

Koliko nam je cinka stvarno potrebno?
Svakodnevna konzumacija malih količina cinka neophodna je za dobro zdravlje. Nacionalni institut za zdravlje preporučuje muškarcima da konzumiraju 11 mg cinka dnevno, dok bi žene trebale konzumirati 8 mg. Za neke ljude ne preporučuje se uzimanje više od 40 mg dnevno. Djeca dobivaju puno manje preporuka. Razgovarajte sa svojim liječnikom ili nutricionistom kako biste pronašli pravu količinu cinka za sebe, jer postoje posebna razmatranja za žene koje su trudne ili dojilje. Najbolja prilika za uzimanje dodatka cinka je sat vremena prije večere ili dva sata nakon gozbe, kaže dr. Geoffrey P. Webb. nadalje, kreator varijanti poboljšanja prehrane i korisne hrane.

Uključite sljedeće namirnice u svoju prehranu kako biste unijeli više cinka:

1. 2. kamenice 3. sjemenke bundeve indijski oraščići četiri sjemenke sezama 5. 6. govedina s tamnom čokoladom
7. 8. slanutak pileća jetrica 9. 10 zrna zobenih pahuljica

admina