OVAJ ZAČIN OBARA NIVO ŠEĆERA U KRVI

OVAJ ZAČIN OBARA NIVO ŠEĆERA U KRVI

Cimet se već dugo koristi u kineskoj medicini, unatoč činjenici da ga mnogi ljudi smatraju ukusnim.

Tijekom cijele godine razina šećera u krvi mora ostati unutar normalnih granica.
Dokazano je da ovaj začin može smanjiti razinu šećera u krvi, što može dovesti do niza zdravstvenih problema ako se ne kontrolira. Mnoga jela i deserti sadrže cimet, koji ima blago zemljani i pomalo gorak okus. Nutricionist Rob Hobson tvrdi da ne samo da jelima daje poseban okus, već i snižava razinu šećera u krvi.
Razina šećera u krvi nakon jela poznata je kao postprandijalni šećer u krvi. Nakon jela, šećer u krvi prirodno raste, potičući oslobađanje inzulina koji usmjerava glukozu u stanice. Vaš obrok određuje koliko će vam porasti razina šećera u krvi. Nutricionistica je izjavila da će konzumiranje obroka s visokim udjelom ugljikohidrata koji se lako probavljaju značajno povisiti razinu šećera u krvi. Napomenula je i da se cimet pokazao kao učinkovit saveznik u borbi protiv povišene razine šećera.

Prema istraživanju, cimet bi mogao kontrolirati skokove šećera u krvi. Nutricionistica tvrdi da je cimet najbolje uzimati na prazan želudac jer će smanjiti inzulinsku rezistenciju, poboljšati unos glukoze u mišićne i masne stanice te smanjiti proizvodnju glukoze u jetri ako se u porciju pudinga doda samo šest grama cimeta.

Jedinstveni antioksidativni polifenoli koji se nalaze u kori cimeta uzrokuju da inzulinski receptori učinkovitije reagiraju na inzulin tako što ih aktiviraju. Hobson tvrdi da brojne studije pokazuju da uzimanje ekstrakta cimeta ujutro na prazan želudac može smanjiti prosječne razine glukoze, triglicerida i lošeg kolesterola.

Osim toga, tvrdi se da cimet može značajno sniziti razinu šećera u krvi nakon četiri do osamnaest tjedana svakodnevnog konzumiranja,

admina