POGLEDAJTE ZBOG CEGA IMATE GLAVOBOLJE

POGLEDAJTE ZBOG CEGA IMATE GLAVOBOLJE

Kako se nositi s čestim migrenama i glavoboljama savjetovala je neurokirurginja Tatjana Golubovi!

Glavobolje mogu uzrokovati različiti čimbenici, pa dok jedna osoba može imati glavobolje uzrokovane umorom ili stresom, druga može imati glavobolje izazvane mamurlukom. No, dr. Tatjana Golubovi je gostujući na K1 televiziji objasnila kada to postaje opasno za naše zdravlje i kada je vrijeme za posjet liječniku.

 

Slika može predstavljati 1 osoba i tekst

“Glavobolje nisu iste za sve; svatko ima svoj obrazac boli. Oni koji obično imaju glavobolju su različiti. Liječnik je savjetovao: “Trebali biste se posavjetovati s liječnikom ako dođe do promjene, glavobolja se počne pogoršavati, bol promijeni strane, počne povraćati ili bilo što neuobičajeno u obrascu boli”, a zatim pacijenta uputio na drugu vrstu glavobolje.

“Pacijenti koji inače nemaju glavobolje dožive prvu jaku i iznenadnu glavobolju, koju nazivamo “gromovita glavobolja”, koju karakteriziraju jaki i nepodnošljivi bolovi. “I upravo je to vrijeme kada se trebate javiti neurologu, “, objasnio je dr. Golubovi i dodao da je krvarenje možda najčešći uzrok te da su tipično prisutni neurološki deficiti.

Što je s redovitim glavoboljama?
Riječ je o primarnim glavoboljama, migrenama i cluster glavoboljama, kako je objasnila sama dr. Golovi. To su kronične bolesti koje se ne mogu u potpunosti izliječiti, odn. Ne mogu se izliječiti, ali određeni lijekovi poznati kao profilaktički mogu smanjiti ozbiljnost i učestalost napadaja.

Lijekovi Liječnik je napomenuo da trebamo biti oprezni i kod samostalnog uzimanja lijekova protiv bolova, vodeći računa o tome koliko ih često uzimamo. Oni su ti čija upotreba droga može rezultirati glavoboljom.

Hrana i piće Migrene izazivaju razne stvari, uključujući loše navike, osobito tamna čokolada, crno vino, nedovoljno sna i alkohol. Ako imate česte glavobolje, pokušajte izbjegavati ove stvari, a usvajanje zdravih navika i šest do osam sati kvalitetnog sna uvijek je dobrodošlo.

admina