OTPUŠITE NOS ZA SAMO 1 DAN – PRESTAT ĆE CURITI: 2 sastojka vam trebaju

OTPUŠITE NOS ZA SAMO 1 DAN – PRESTAT ĆE CURITI: 2 sastojka vam trebaju

Prvi znak prehlade je začepljen ili curenje nosa. Najviše nas muči to što ne možemo disati na nos. Kao posljedica toga, kašljemo i dišemo na usta. Osim toga, nedostatak kisika uzrokuje glavobolju, loše raspoloženje i razdražljivost.

Bit će korisno ako počnete s liječenjem čim to primijetite. Liječenje ovog stanja bit će brzo i jednostavno. Ključni korak u liječenju prehlade je ponovno uspostavljanje normalnog disanja, što se može učiniti kod kuće. To se može učiniti za jedan do dva dana ako slijedite korake u nastavku.

Ispiranje je učinkovito, prema uspjesnazena, rs, kod najranijih znakova curenja nosa. Prednost ispiranja je u tome što pomaže u uklanjanju viška izlučevina prepunih patogene mikroflore.

Za ovaj postupak potrebna je fiziološka otopina, 1 čajna žličica morske (ili kuhinjske) soli na 500 mililitara vode. Umiješajte sol u kipuću vodu prije nego što je ostavite da se ohladi na 34-36 °C. Stavite nos u zrak i započnite postupak:

Počnite ubrizgavati fiziološku otopinu u jednu od nosnica tako što ćete stajati iznad umivaonika, naginjući se naprijed i naginjući glavu u stranu. Nakon toga promijenite strane i tako dalje dok ne potrošite svu otopinu. Bez igle slanu vodu možete natočiti iz posude, boce ili velike štrcaljke. Voda izlazi iz obje nosnice kada udišete kroz jednu. Čak ni za djecu nema nelagode. Ova metoda djeluje vrlo dobro. Ako to radite svaka dva do tri sata tijekom dana, sljedeći dan se nećete ni sjećati da ste imali začepljen nos.

Uzmite štapić za nos, umočite ga u povidon jod i nanesite točkice na nosnice i između obrva kako biste ublažili začepljen nos. Također učinkovita za zanemareni curenje nosa je ova metoda. Primjenjuje se svake noći prije odlaska na spavanje 5 dana uzastopno. Koristan je za odrasle kao i za djecu.

Osim toga, obična kokošja jaja izvrstan su narodni lijek za začepljenost nosa. Za to razbijte dva jaja, omotajte ih gustim materijalom i stavite vruća jaja na dvije strane nosa. Sinuse treba zagrijavati tako da to radite 15 minuta nekoliko puta dnevno. Nakon prvih nekoliko minuta zagrijavanja, osjećat ćete se bolje. Rečeno je da jaje može “izvući” bolest osobe. Stoga se ne preporučuje jesti jaja nakon grijanja nosa. Protiv curenja iz nosa vrlo je učinkovita sljedeća mješavina: Svježe iscijeđeni sok od mrkve pomiješajte sa suncokretovim ili maslinovim uljem u omjeru 1:1. Dobivenu smjesu nakapajte po nekoliko kapi u svaku nosnicu šest do osam puta dnevno. I djeca i odrasli smatrat će ovo vrlo korisnim alatom. Može se koristiti tek iscijeđeni sok od mrkve.

admina