POGLEDAJTE ZA KOJIH 6 PROBLEMA SA KOZOM JE SODA BIKARBONA ODLICAN SAVEZNIK

POGLEDAJTE ZA KOJIH 6 PROBLEMA SA KOZOM  JE SODA BIKARBONA ODLICAN SAVEZNIK

Reddit, Tweet, and Share Objavljeno:30.11.2022 – 11:16 I I I Times Arial Soda bikarbona učinkovito ublažava probleme s kožom. Ova moćna i jeftina namirnica ima brojne primjene u kućanstvu. Međutim, ova tvar je vrijedan partner u borbi protiv kožnih problema. Mora biti medicinska ako je koristite kako biste izbjegli alergijske reakcije, nuspojave ili druge negativne učinke

Konkretno, ovaj predmet može dovesti pH razine naše kože u ravnotežu, štoviše, pomaže u rješavanju ožiljaka od upale kože, gušenja akni i osipa, parazitskih kontaminacija. To je očigledan izbor za mnoge trikove, svakodnevnu njegu, pa čak i opekline od sunca.
1. Soda bikarbona čisti i uklanja mitesere. Svojstva “čišćenja” kože koja ima za kožu također pomažu kod mitesera. Detox, sa svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima, očistit će i dezinficirati sve slojeve kože i pomoći u uklanjanju mitesera bez začepljenja pora. Dodajte sodu bikarbonu nakon što voda odlijepi ohlađeno od vrenja. Pamučnim štapićem nježno uklonite prljavštinu s područja lica s miteserima tako što ćete ih tapkati, temeljito ih umočiti, a ne istiskivati.
2. Kokosovo ulje i soda bikarbona dobro djeluju zajedno u liječenju osipa. Soda bikarbona ima antibakterijska i protuupalna svojstva. Osipi se mogu pojaviti iz raznih razloga, a bilo bi korisno znati što ih može uzrokovati. U svakom slučaju, soda bikarbona dobro djeluje na ublažavanje mnogih iritacija koje uzrokuju otekline i osipe .Njegova sposobnost hidratacije povećat će se ako mu dodate kokosovo ulje. Nanesite gustu pastu od kokosovog ulja i sode bikarbone na osip i ostavite da djeluje do pet minuta. Ponavljajte ovo dva puta dnevno dok osip ne nestane i situacija se popravlja.
3.Soda bikarbona odlična je za svakodnevnu njegu. Ovo je jedan od najjeftinijih i najprirodnijih načina za svakodnevno čišćenje kože. Otvorit ćete pore, omekšati naslage sebuma i očistiti ih. Upotreba sode bikarbone i vode za pranje lica može pomoći da vaša koža izgleda bjelje i bolje je hidratizirati .Čak i ako nemate problema s kožom, masku (pastu) možete koristiti svaki dan za redovitu njegu. Pastu nježno i kružnim pokretima nanesite na lice dvije minute. Nakon toga navlažite kremom i isperite sa vodom.
4.Olakšava gljivične infekcije Candida Albicans najraširenija je gljivica koja se manifestira zbog poremećene bakterijske ravnoteže u ustima, crijevnom traktu, grlu ili genitalijama. Zbog svoje lužnatosti, sposobnosti uravnoteživanja pH i antigljivičnih svojstava, soda bikarbona može pomoći u liječenju ove gljivične infekcije. Napravite pastu od sode bikarbone i vode, nanesite je na kožu, ostavite da djeluje dvije do četiri minute, a zatim isperite za liječenje gljivične infekcije na koži.
Uzmite pola čajne žličice sode bikarbone u čaši vode svaki dan 10 do 15 dana ako imate kandidu u probavnom traktu. Soda bikarbona jedna je od mogućnosti liječenja oralne kandide koja ne prolazi. Grgljajte otopinom sode bikarbone i fiziološke otopine tri puta dnevno po nekoliko kapi, a zatim ispljunuti. Isprati usta.
5. Smanjuje ožiljke od akni. Alkalna priroda sode bikarbone je ono što joj omogućuje da uravnoteži pH razine naše kože. Akne nastaju kada mrtve stanice kože i druge nečistoće, poput ulja ili bakterija, začepe kanale kože. Ostavljaju ožiljke ako se zanemare ili nepravilno tretirana. Kombinacijom sode bikarbone s vodom lako možete napraviti pastu. Prema Eklinici, smjesa bi trebala biti dovoljno gusta da prianja na kožu sloj po sloj.
Ova se pasta može koristiti dva do tri puta dnevno i ostaviti da djeluje tri do četiri minute prije nego što se ispere toplom vodom. Soda bikarbona će ukloniti dio oštećenog epitela. Još jednom vas upozoravamo da ništa ne nanosite na kožu ; ako je već pretjerano osjetljiv ili nadražen, potražite savjet stručnjaka.
6. Soda bikarbona može pomoći u hlađenju opeklina uzrokovanih pretjeranim izlaganjem suncu. Nanesite pastu od hladne vode i sode bikarbone na kožu, ostavite da djeluje deset minuta, a zatim isperite. Nema šanse da vaša koža je slomljena i pretjerano zamagljena, pomiješajte žličicu peciva, vodu i ocat i napravite ljepilo. Ostavite 5 do 10 minuta na koži. Dva do tri puta tjedno, ponovite.

admina