POGLEDAJTE RECEPT ZA SLOŽENAC OD KROMPIRA I SARDINAMA, LAKO A BRZO

POGLEDAJTE RECEPT ZA SLOŽENAC OD KROMPIRA I SARDINAMA, LAKO A BRZO

Jedno od najljepših jela je kompleks povrća i sardina.


Kombinirajte povrće, krumpir i sardine. Zlatna korica ukusnog jela s jogurtom i jajima na vrhu vrlo je sočno i jakog okusa. Svidjet će se svima u obitelji, a ako imate glinenu posudu, kuhajte je u njoj pa je okus još bolji. Priprema nikad jednostavnija, a sastojci jeftini.
Sastojci:
5 krumpira, 2 jaja, 4 žlice. jogurta, 1 žlica. parmezana, 100 ml. vode, 2 žlice. maslinovog ulja, 1/2 žlice. maslac od luka, 300 gr. cherry rajčice, 1 žlica. pasta od rajčice, 2 konzerve sardina.
Krumpir treba skuhati nakon što ga narežete na manje komade. Zatim u zdjeli umutite jaja i jogurt, posolite i popaprite te umiješajte vodu, maslinovo ulje i parmezan. Na maslacu popržite luk na trakice , zatim dodajte izrezane cherry rajčice. Nakon toga dodajte pastu od rajčice i pržite. Pred kraj dodajte nasjeckane i ocijeđene srdele. Dodajte bosiljak i promiješajte. Pomiješajte nakon dodavanja soli i papra. Kuhajte dok ne omekša. Rasporedite kuhani krumpir koje ste procijedili na tri kockice maslaca u tavi. Prelijte preljevom od jogurta i jaja nakon što ste stavili povrće i sardine. Malo promiješajte, pa pecite na štednjaku zagrijanom na 190°C oko 20 minuta.

admina