POGLEDAJTE KAKO PRAVILNO OCISTITI BLENDER

POGLEDAJTE KAKO PRAVILNO OCISTITI BLENDER

Ostat ćete se pitati zašto se ovoga niste ranije sjetili kada je u pitanju čišćenje.
Blender je kuhinjski alat koji apsolutno štedi vrijeme. U njemu možete pripremati različite napitke, smoothieje, umake, potaže, kao i široku paletu namirnica koje zahtijevaju tekuću ili finu konzistenciju.


Većina ljudi ne voli glasan zvuk blendera niti činjenicu da njihovo čišćenje može biti vrlo dosadno i iscrpljujuće, unatoč tome što postoje brojni razlozi za priznanje njihove važnosti u našim urbanim životima. Oštrina noža mogla bi biti trajno ugrožena ako se pere u perilici posuđa.
Kako se najbolje može očistiti blender?
Svaku komponentu blendera možete očistiti tako da je sve rastavite, ali imate li stvarno vremena ili strpljenja za to? Dobra vijest je da postoji jednostavna metoda. Što je najvažnije, zadatak će biti gotov za manje od minute.
Prije svega, najbolje je očistiti blender čim ga upotrijebite. To znači da ne radite smoothie ujutro i ne koristite blender cijeli dan.

Napunite blender do pola toplom vodom kako biste ga očistili. Zatim dodajte nekoliko poklopaca sredstva za čišćenje posuđa i zatvorite vrh. Na najvišoj postavci blender pokrenite 30 sekundi, dok na najnižoj pokrenite jednu do dvije minute.
Možete dodati nekoliko kapi limuna ili octa ako blender još uvijek nije čist i ima čestica hrane. Soda bikarbona također se može koristiti za uklanjanje ljepljivih sastojaka. Ipak, blender prvo morate napuniti sodom bikarbonom i vodom. Ispustite sadržaj u sudoper nakon što ga uključite na nekoliko sekundi.

admina