EVO KOJA NAMIRNICA ČISTI VAŠA CRIJEVA

EVO KOJA NAMIRNICA ČISTI VAŠA CRIJEVA

Brojne viroze i prehlade česte su tijekom zime, kada je naš imunitet slabiji. Unos vitamina neophodan je za očuvanje zdravlja i jačanje imuniteta.
Kupus je jedna od zdravijih namirnica koju treba više jesti tijekom zimskih mjeseci. Ovo povrće obiluje vitaminima C i B, kao i snažnim antioksidansima. Fermentacijom postaje i bogat izvor probiotika.


U emisiji Uranak o tome su razgovarali nutricionistica Branka Mirkovi i doktor Vojislav Peri.
Lactobacillus plantarum, vrsta probiotičke bakterije dobivene iz biljaka, nalazi se na listovima kiselog kupusa. Ne morate ga kupovati ako konzumirate kiseli kupus jer sadrži bakteriju koja je prisutna u popularnim probioticima. Prema riječima dr. Vojislava Periija , ako ga jedete tri puta tjedno, ne samo da ima važna vlakna koja pomažu ubrzati rad crijeva, već također sprječava štetne tvari u dugotrajnom kontaktu s crijevima, smanjujući rizik od štetnih učinaka na zdravlje.

Nutricionistica je objasnila da je salamura korisna i kao probiotik, osim samog kupusa.
“Preporučamo da na isti način konzumirate i fiziološku otopinu, glavna stvar s kojom se treba pozabaviti kroz hladnije doba godine je na vrijeme zaustaviti mjehuriće”, smislila je.

admina