POGLEDAJTE KOJI POLOŽAJ SPAVANJA MOŽE POVEĆATI RIZIK OD ALZHEIMEROVE BOLESTI

POGLEDAJTE KOJI POLOŽAJ SPAVANJA MOŽE POVEĆATI RIZIK OD ALZHEIMEROVE BOLESTI

Alzheimerova bolest progresivni je poremećaj mozga koji karakteriziraju promjene osobnosti, kao i gubitak pamćenja i rasuđivanja. Liječnici neprestano provode istraživanja kako bi pomogli ljudima da barem donekle smanje rizik od razvoja bolesti koja je izrazito progresivna. Osim što se brinu o nečijeg zdravlja i zdrave prehrane, istraživači su došli do intrigantnog novog otkrića koje bi moglo pomoći u usporavanju napredovanja Alzheimerove bolesti.

Prema najnovijim istraživanjima, spavanje u određenom položaju smanjuje rizik od demencije i Alzheimerove bolesti. New York Post je objavio da bi ovo otkriće moglo imati značajan utjecaj na kasniju dijagnostiku i liječenje ovog progresivnog stanja.

“Utvrđeno je da je spavanje na boku najbolji položaj za mozak i pomaže mozgu brže očistiti otpadne tvari iz intersticijskih prostora nego u drugim položajima. Narwan Amini, stručnjak za spavanje, objašnjava da to ima brojne prednosti, jedan od njih je mogući manji rizik od razvoja neuroloških bolesti poput Parkinsonove ili Alzheimerove bolesti.

Većina ljudi misli da je spavanje na boku najbolje za vaše zdravlje jer pomaže u sprječavanju refluksa kiseline i daje vašoj kralježnici dobru potporu. Začudo, hrkanje se može smanjiti spavanjem na boku. New York Post izvještava da je Amini također otkrio da spavanje na Vaš trbuh je najzdraviji položaj za spavanje.

admina