POGLEDAJTE RECEPT ZA NAJJACI ANTIBIOTIK

POGLEDAJTE RECEPT ZA NAJJACI ANTIBIOTIK

Većina ljudi ovu božanstvenu biljku koristi kao dodatak jelima zbog intenzivnog i primamljivog mirisa, ne znajući da se kurkuma već stoljećima koristi za liječenje i najtežih bolesti. Pokazalo se da pomaže kod upale koljenskog zgloba, a japanski autori ističu izvrsno djelovanje kurkumina kod raka debelog crijeva. Kineski autori ističu izvrsne učinke kurkumina kod raka mokraćnog mjehura i pluća. Ova moćna azijska biljka često se koristi za liječenje probavnih smetnji, upala, rana, želučanih problema, manjih posjekotina i ozljeda mišića.
Istraživači su otkrili da kurkumin također može pomoći u prevenciji raka. Ima antibakterijska i antifungalna svojstva koja nam mogu pomoći u borbi protiv raznih bolesti. Kurkumin, prema istraživanju, može pomoći stanicama u preživljavanju teških upala.
DNK je također zaštićena. Liječi više od 70 zdravstvenih problema i utječe na 700 gena našeg tijela. Možemo koristiti njegova protuupalna svojstva za liječenje stanja poput osteoartritisa.
Kurkuma, prema brojnim stručnjacima, može pomoći u liječenju jetrenih, dišnih, autoimunih i neuroloških stanja.
“Kukumin, primarni aktivni sastojak biljke kurkuma, u eksperimentima je pokazao brojne blagotvorne učinke na upalna stanja. Često se opisuje kao kurkuma. Blokira niz upalnih enzima. Prema dr. Branimiru Nestoroviću, “on također djeluje tako što smanjuje aktivaciju gena za upalu, inhibicijom jednog od takozvanih transkripcijskih faktora, nuklearnog faktora kapa B”, kao i inhibicijom brojnih citokina, molekula koje uzrokuju upalu.
U velikoj studiji iz Indije iz 2014. kurkumin je bio jednako učinkovit kao visoke doze ibuprofena, našeg Brufena, u suzbijanju simptoma upale u zglobovima koljena. Calebin A, drugačiji polifenol, pokazao je snažan protuupalni učinak u studiji iz 2017. godine.
“Međutim, primjena u liječenju raka je područje na kojem se trenutno provodi većina istraživanja. Izvrstan učinak kurkumina na dugovječnost i očuvanje aktivnosti enzima koji je neophodan za obranu organizma od raka dokazani su u pregledni članak koji je objavljen 2017. u prestižnom časopisu Annals of the New York Academy of Sciences.Analog tenzina, ovaj enzim, poznat kao tumor supresor fosfataza, inhibira proliferaciju tumorskih stanica i često je nedovoljno aktivan kod raka. Talijanski onkolozi potvrđuju učinkovitost kukurmina, sulforafana iz brokule i epigalokatehina iz čaja u liječenju raka dojke u preglednom članku iz 2017. Kod pacijenata s rakom, polifenoli iz svih ovih izvora iznimno su korisni. Istaknuti su izvrsni učinci kurkumina na rak debelog crijeva od strane japanskih i kineskih istraživača.
Povoljno djelovanje polifenomena posebno dolazi do izražaja kod neurodegenerativnih bolesti. No blagotvorni učinak umanjuje relativno slaba apsorpcija kurkumina iz crijeva, jer se ne otapa dobro u vodi, te njegova brza eliminacija iz organizma, zbog čega je teško primijeniti odgovarajuću dozu. Zbog toga se posljednjih godina primjenjuje u obliku nanočestica koje su posebno dizajnirane da budu bioraspoložive u tijelu.
Nestorovi objašnjava da se curry ne može konzumirati u dovoljnim količinama da bi imao učinkovit antitumorski učinak; međutim, dodaci prehrani koji sadrže čestice kurkume vrlo su učinkovit polifeničan lijek.
Liječnici ne znaju kako ovu moć meda i kurkume pretočiti u riječi. Ova kombinacija može pomoći u borbi protiv mnogih bakterija i održati dobre bakterije u crijevima na životu.
Kako čuvati ovu moćnu mješavinu je kako slijedi:
Sastojci:
100 grama meda i jedna supena kašika kurkume u prahu. Kako pripremiti i konzumirati:
U staklenoj posudi pomiješajte sastojke.
Ako ste prehlađeni, svakih sat vremena uzimajte žličicu ove mješavine. Uzmite jednu žličicu svaka dva sata sljedeći dan. Sljedeći dan uzmite dozu tri puta dnevno.
Ostavite smjesu da se polako otopi u ustima umjesto da je odmah progutate.
Za najbolje rezultate dodajte čajnu žličicu ove mješavine u svoj čaj svaki dan!

admina