POGLEDAJTE ŠTA ZNAČI PRIVJESAK KORNJAČE NA OGRLICI ILI NARUKVICI

POGLEDAJTE ŠTA ZNAČI PRIVJESAK KORNJAČE NA OGRLICI ILI NARUKVICI

Privjesak kornjača, koji se često nosi na narukvicama i ogrlicama, ima ono što predstavlja kao simbol:
Nakit za sebe ili druge obično biramo prema osnovnoj simbolici koju nosi, poput znaka beskonačnosti koji predstavlja posebnu vezu s osobom koju bezuvjetno volimo, dupina za kojeg se vjeruje da donosi sreću i sidra koje simbol stabilnosti. No, često nakit za sebe ili druge biramo prema osnovnoj simbolici koju nosi.
Značenja i simboli amuleta evoluirali su tijekom vremena, pa čak i isti simboli mogu značiti potpuno različite stvari u različitim kulturama. Privjesak s kornjačom jedan je od najčešćih simbola u nakitu. Kornjače su među najslađim morskim stvorenjima zbog svog ljupkog izgleda, izrazitog osobnost i robustan oklop koji im pomaže da prevladaju neke od najopasnijih prepreka.
Koje značenje nosi kornjača kada se nosi kao privjesak na ogrlici, narukvici ili paru naušnica?
Kornjača je simbol ustrajnosti, sigurnosti, povlačenja, postojanosti, iscjeljivanja, smirenosti i, što je najvažnije, dugovječnosti. Većina ljudi misli da su kornjače ljubazne, strpljive i inteligentne. Izdržljive su i imaju dug životni vijek, što ih čini popularnima kućni ljubimci za mnoge ljude. Stoga, nošenje kornjače kao nakita označava prosperitet i dugovječnost.
Kulturno-specifična tumačenja simbola kornjače:
Jedna od najstarijih životinja na Zemlji, kornjača je u Kini simbol izdržljivosti, snage, mudrosti, bogatstva i dugovječnosti.
Japan kornjače smatra simbolom sreće za svoje vlasnike. Osim toga, mitologija je smatrala da kornjače imaju moć čuvanja gradova.
Afrika: Kornjača je simbol ženstvenosti i plodnosti. Kornjače se često prikazuju kao jedna od najinteligentnijih stvorenja na svijetu u dječjoj književnosti u afričkoj kulturi. U nigerijskoj kulturi kornjača se smatra sporom, ali vrlo inteligentnom životinjom koja može riješiti bilo koji problem, čak iu najopasnijim situacijama.
Kornjača je simbol sreće, izdržljivosti i dugovječnosti na Havajima. Mnoge havajske legende uključuju reference na kornjače, od kojih je najpoznatija Kauila, kornjača koja se transformira.
Darivanje nakita s privjeskom u obliku kornjače označava dobre namjere, poput želje za srećom i dugovječnošću primatelju. Budući da nema većeg razloga od ljubavi, privjesci s kornjačama poklanjaju se i bliskim prijateljima i obitelji na posebne datume.

admina