EVO ŠTA OBLIK VAŠEG TIJELA GOVORI O VAMA

EVO ŠTA OBLIK VAŠEG TIJELA GOVORI O VAMA

Karakteristike ove četiri siluete utjelovljuje većina žena, što ih čini najzastupljenijim siluetama. Provjerite značenja svake od četiri vrste figura odabirom one koja vam je najsličnija.
Ne samo da je izgled žene faktor u njezinoj genetici, već ona također ima jednu žlijezdu koja je prirodno aktivnija od ostalih. Obično postoje četiri kategorije za ženske figure.
Kako navodi uspesnazena.com, rad našeg organizma ovisi o brojnim čimbenicima, pa takvu klasifikaciju, naravno, ne možemo nazvati idealnom ili nepogrešivom.
Međutim, većina žena ima jednu ili više od ove četiri siluete, što ih čini najčešćima.
Značenja četiri različite vrste figura su sljedeća:
Odaberite osobu koja vam je najsličnija i provjerite odgovor u nastavku:

 

f-e1477148786980

Jabuka (dominantna – nadbubrežna žlijezda) Osnovne značajke: Gornja polovica tijela je znatno veća od donje polovice. Široka ramena, istaknute grudi, manja stražnjica, te robusne ruke i noge tipično su prisutne kod žena ovog tipa.
Predstavnice ovog tipa obično imaju prirodno čvrstu kožu i nisu sklone celulitu. Udebljanjem se prvo debljaju grudi, ruke i trbuh.
Karakteristike uma: Žene s ovom figurom obično posjeduju snažne liderske kvalitete, brzo donose odluke, te su odgovorne i neovisne. Ali postoji jedan problem: one ne znaju koliko vremena trebaju provesti radeći, odmarajući se, jedući, ili bavljenje sportom.
Preporuke: Uspjevaju na vegetarijanskoj prehrani. Ponekad morate naučiti uživati ​​u jednostavnim stvarima i isključiti svoje brige. Plivanje je najbolji način da ostanete u formi.

 

Osnovne karakteristike pravokutnika (dominantna žlijezda – hipofiza): Tijelo ima lik adolescenta: struk nije jasno izražen, a bokovi su uski. Glava djeluje veće, a ruke i noge su tipično kratke. Dodatno, ovaj tip ima malu zaobljenu stražnjicu i dugačak struk. Žene s takvom figurom bore se udebljati jer se prvo udebljaju u trbuhu. Natečenost i suha koža mogu biti uzrokovani slabim limfnim sustavom.
Psihološke kvalitete: Većina ovih žena je introvertirana i privučena znanošću i umjetnošću. One su samodostatne, unatoč činjenici da mogu djelovati zatvoreno i nedruštveno. To nije zato što ne žele komunicirati. Ponekad preduboko ulaze u svoje misli, gubeći pojam o stvarnosti i stvarima s kojima se svakodnevno suočavaju.
Preporuke: Dijeta s visokim udjelom proteina i niskim udjelom ugljikohidrata bit će učinkovita. Ovakva žena mora biti okružena lijepim stvarima kako bi osjećala mir u sebi. Kuća bi trebala imati što više mirisnih svijeća i cvijeća. Što se tiče tjelovježbe , trening s utezima—poznat i kao bodybuilding—učinit će se dobro.

 

Osnovne značajke pješčanog sata (dominantno – štitnjača): Oblik je poput pješčanog sata. Ove žene imaju tendenciju debljanja u bokovima i trbuhu (udovi često ostaju mršavi čak i kad se udebljaju). Ova vrsta ima slabe mišiće i kosti koje su vrlo krhka. Osim toga, tanka, suha koža i sklonost celulitu mogu uzrokovati probleme.
Karakteristike uma: Ove žene su optimistične, otvorene i društvene. Vrlo dobro komuniciraju. Kao rezultat toga, lako se mogu uklopiti u bilo koje društvo.
Preporuke: Lisnato povrće poput zelene salate, brokule, kupusa, graška i zelenog graha i mliječnih proizvoda s niskim udjelom masti trebalo bi dati prednost u prehrani. Voće, kruh, alkohol i kofein trebali bi svesti na minimum. Parni tuš će učiniti trik na kraju dana za oslobađanje napetosti i stresa. Od sportova se preporučuju ples i grupne aktivnosti.

 

Osnovne karakteristike kruške (dominantna žlijezda: jajnici): Ovaj tip osobe ima tipično žensko tijelo s uskim gornjim dijelom i zaobljenim bokovima i stražnjicom. Vidi se kruškolika silueta. Debljanje obično počinje na bokovima i završava na struku i trbuhu.Vjerojatnije je da će se pojaviti celulit.
Psihološke kvalitete:Ove su žene iznimno osjetljive, ljubazne i brižne. Čini se da osjećaju misli i ciljeve novih ljudi i lako se stapaju s njima. Može postojati neka vanjska nezainteresiranost zbog usporenog metabolizma; no, to je pogrešan dojam jer se u takvoj ženi krije prava bura emocija.
Preporuke: Pri odabiru prehrane obratite pažnju na voće i povrće te lagane proteine. U vašem je interesu da u potpunosti izbjegavate tjesteninu, maslac, margarin, umake i čokoladu. Za psihičku ugodu neophodna je komunikacija.
Izbjegavajte biti sami, ali izbjegavajte ljude koji su agresivni ili nervozni. Joga i disanje pomoći će vam da se opustite i dobijete pozitivnu energiju. Imajte na umu da imate spor metabolizam; zato se morate baviti tjelesnom aktivnošću, posebice vježbama izdržljivosti.

admina