PROBAJTE OVAJ ČUDOTVORNI MED

PROBAJTE OVAJ ČUDOTVORNI MED

Bolesti grla, problemi s probavom, loša cirkulacija i nedostatak izmjene tvari, svi dobrobit ovog eliksira. Osim toga, preporučuje se za bolesti krvnih žila, bubrega i srca.
Med i jabučni ocat U jednom su trenutku u SAD-u napisane brojne knjige o gotovo čudesnom učinku jabučnog octa na tjelesno i psihičko zdravlje ljudi. Pravi se od pasiranih jabuka koje se ostavljaju fermentirati u drvenim bačvama jer drvo potiče prirodnu fermentaciju, a tu se koristi već duže vrijeme.
screenshot 8 Sljedeća je preporučena dnevna doza jabučnog octa:
mješavina dvije žlice meda i dvije žlice octa u dvije litre tople, prethodno prokuhane vode. Uzima se dva do tri puta dnevno, neposredno prije jela.
Bolesti grla, problemi s probavom, loša cirkulacija i nedostatak izmjene tvari – svi oni imaju koristi od ovog eliksira. Osim toga, preporučuje se za bolesti krvnih žila, bubrega i srca. Neki izvori tvrde da je rješenje učinkovito u liječenju dječjeg noćnog mokrenja.
Osim toga, dokazano je da ukusni sok dobiven na ovaj način pomaže u mršavljenju i snižava krvni tlak. Također se često preporučuje uzimanje prije doručka i prije spavanja kod teške peludne groznice. Odavno je poznato da med poboljšava kvalitetu sna i biti najbolja pomoć za spavanje.
Med se mora koristiti ako osoba ne može spavati noću, ima slab san ili se budi nesposobna zaspati.
Tradicionalna medicina predlaže sljedeći recept za dobar san ako vam nije dovoljna samo jedna žlica meda:
Mala čaša meda treba sadržavati tri žlice jabučnog octa. San će stići za pola sata. Uzmite još dvije žličice ove mješavine ako osjetite jaku uznemirenost ili nesanicu. U slučaju da se probudite tijekom noći, ponovite postupak. Budući da nema nikakvih neželjenih učinaka, ovaj je alat bolji od najboljih lijekova za spavanje.
Grupa liječnika iz Sjedinjenih Država, predvođena dr. Paulom Bragom iz Kalifornije, napisala je brojne prijedloge i recepte za korištenje meda i jabučnog octa.
Jedan od njih je tretman za mršavost: Mršavi ljudi ne mogu koristiti hranu koju jedu jer nemaju esencijalne kemikalije zvane “enzimi”. Dvije žličice jabučnog octa i jedna puna žličica meda u trebaju popiti čašu vode.

Med i orasi

Orah je biljka čiji svi dijelovi imaju visoka biološka svojstva. Jedinstven je i najbolji predstavnik svjetskih biljaka. U mnogim narodima svijeta odavno je prepoznat kao učinkovito terapeutsko sredstvo.
Budući da u kombinaciji s medom našem tijelu osigurava sve potrebne vitamine, minerale, bjelančevine, masti, ugljikohidrate i druge hranjive tvari, izuzetan je prirodni lijek koji se ne može mjeriti s najjačim farmaceutskim pripravcima.
U slučaju anemije pomiješati jedan limun, pola kilograma mljevenih oraha i pola kilograma livadskog meda. Svaka tri do četiri sata uzima se nakon dobrog miješanja. Kombinacija je izvrsna za pomoć slabijim i slabijim osobama. umoran oporaviti se.
Trebali biste uzimati 100 grama oraha i istu količinu meda svaki dan tijekom najmanje 45 dana za liječenje hipertenzije i anemije uzrokovane nedostatkom željeza. Orasi i med također su vrlo dobri u liječenju ishemije srca.
Ne samo da je žlica meda i tri-četiri oraha izvanredna poslastica, nego mogu pomoći i kod skleroze, nesanice i glavobolje. Prema riječima poznatog američkog liječnika D. Gejla, ista doza dovoljna je da nas zaštiti od pojačano zračenje.
Drevni lijek za sprječavanje neplodnosti je sljedeći:
Med i mljeveni orasi pomiješaju se u istom omjeru. Dva do tri puta dnevno, pola sata nakon jela, uzimaju se dvije žlice. Kura treba trajati najmanje 20 do 30 dana da bi se postigli željeni rezultati.
Uzimanje pet do šest žličica orahovog mlijeka dnevno, pola sata prije jela, pomoći će brzom i učinkovitom zacjeljivanju čira na želucu. Kako se priprema: 100 grama tople kipuće vode pomiješajte sa 20 grama mljevenih oraha, dobro promućkajte, procijedite i dodajte dvije žlice meda.
Med i češnjak Sljedeći recept pomaže tijelu da se oporavi i djelotvoran je protiv astme i poteškoća s disanjem: U zatvorenu staklenku pomiješajte kilogram livadskog meda, deset sokova limuna i deset sokova češnjaka i ostavite da odstoji tjedan dana.
Pustite sok da vam polako curi niz grlo dok konzumirate četiri kavene žlice svaki dan. Potrebno ga je konzumirati redovito dva mjeseca kako bi se postigao željeni učinak.
Poznati narodni lijek protiv gripe je med i češnjak:
Napravite kašu tako da zgnječite očišćen češnjak i pomiješate ga s lipovim medom, najbolje u omjeru 1:1. Prije spavanja uzmite jednu žlicu otopljenu u mlakoj vodi.

admina