RECEPT ZA KREMASTI ČOKOLADNI ČIZKEJK

RECEPT ZA KREMASTI ČOKOLADNI ČIZKEJK

Jedan od najljepših i najjednostavnijih deserta za napraviti je čokoladni cheesecake s plazmom.
Cheesecake je popularna slastica koja se može napraviti na razne načine, no puno se raspravlja o tome odakle potječe. Svi vjeruju da potječe iz SAD-a, točnije iz New Yorka, no tek je tamo stekao popularnost i postao trenutni način pripreme. Kada je krem ​​sir prvi put napravljen u Americi 1872. godine, njujorški pekari počeli su ga koristiti za izradu slastica u desetljećima koja su uslijedila. Kao rezultat toga, 1930-ih je popularna torta od sira dobila izgled i okus kakav ima danas. Ali torta od sira zapravo dolazi iz Grčke, a 230. godine nove ere Naukratitis je zapisao prvi recept za tortu od sira, koja je bila svadbeni desert. Najstariji poznati Grčko jelo je bilo sasvim jednostavno. Trebalo je umutiti sir u glatku smjesu prije dodavanja meda i brašna i sve sjediniti. Ispeći i poslužiti kao izvanredan desert na kraju.
Omiljeni kolač koji će gotovo svi pojesti, a mi vam preporučamo ukusan recept za čokoladni kolač od sira napravljen u plazmi. Neće vam trebati dugo za pripremu, a možete ga jednostavno pustiti da se ohladi.
Sastojci:
80 mililitara vode, 15 grama želatine, 200 grama mljevene plazme, 80 grama putera, 20 grama kakaa, 300 grama krem ​​sira, 200 mililitara slatkog vrhnja, 100 miligrama šećera u prahu i malo čokolade za ukras
Želatinu možete otopiti u vodi i nabubriti. Mljevene kekse i maslac dobro sjediniti. Utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje ili prozirnom folijom. Na to staviti biskvit i dobro utisnuti. Staviti u hladnjak dok se napravi nadjev. mikserom dobro sjediniti šlag sa šećerom u prahu i krem ​​sirom.Nakon postepenog dodavanja kakaa želatinu otopiti u vrućoj vodi i umiješati u smjesu.Mikserom sve još jednom sjediniti i preliti preko keksa.Poravnati i staviti u u hladnjak na tri-četiri sata.Ukrasite čokoladnim zrncima.

admina