MIKROVALNU MOZETE ISKORISTITI ZA OVIH 7 STVARI , NE SAMO ZA GRIJANJE HRANE

MIKROVALNU MOZETE ISKORISTITI ZA OVIH 7 STVARI ,  NE SAMO ZA GRIJANJE HRANE

Jednostavan je i pragmatičan za korištenje. Pod pretpostavkom da vjerujete da je mikrovalna pećnica samo za zagrijavanje hrane, niste u pravu. Izuzetno je pragmatičan za veliku većinu različitih zahtjeva u kuhinji.

1. Češnjak odmah ogulite

Ubacite češnjak na 15 sekundi i ljuska će skliznuti kao čarobnjakom. Voda u luku pari i prekida vezu između stabljike i kore radi bržeg ispuštanja.

2. Sok od organskog proizvoda bez napora

Prije cijeđenja naranče ili limuna, cijeli prirodni proizvod zagrijte u mikrovalnoj pećnici 10 sekundi. Mikrovalna pećnica će olabaviti niti unutar lisnate hrane, olakšavajući iscjeđivanje soka do posljednje kapi.

3. Uklonite komadiće šećera zemljane boje

U trenutku kada vam šećer postane tvrd, pokušajte ovo. Pokrijte papirnatim ubrusom, stavite u zdjelu sa šećerom, a zatim stavite u mikrovalnu na 25 sekundi. Vlaga će se preseliti na šećer i omekšati ga.

4. Stvrdnuti med

U slučaju da se vaša staklena posuda s medom skrutne prema stražnjem dijelu vaše skladišne ​​prostorije, uglavnom uklonite poklopac i pojačajte je u mikrovalnoj pećnici. Uključite ga na 30 do 40 sekundi dok se ne vrati na jedinstvenu glatku površinu.

5. Brže ogulite povrće

Tvrde tikvice i korjenasto povrće može biti izazovno oguliti. Da biste to pojednostavili, stavite povrće u mikrovalnu 2 do 3 minute na niskoj razini, a koža bi trebala biti fleksibilna za skidanje i rezanje – budite oprezni dok eliminirate vruće povrće kako ne biste pojeli prste.

6. Mliječna pjena

Preskočite kupnju skupog aparata za cappuccino. Pod jednakim uvjetima, ispraznite mlijeko u posudu, otprilike napola punu (kako biste ostavili mjesta za pjenu). Zatvorite poklopac i snažno protresite 30 do 60 sekundi. Mlijeko će se pretvoriti u pjenu. Uklonite poklopac i stavite u mikrovalnu pećnicu 30 sekundi da se pjena digne. Uronite u svoj espresso broj jedan.

7. Francuski tost

Želite li brzo ručak? U donji dio čaše utrljajte komadić margarina; napunite do vrha narezanim kruhom. U drugoj posudi pomiješajte 1 jaje i 3 žlice mlijeka. Ispraznite smjesu u šalicu i kratko zagrijte u mikrovalnoj pećnici. Čini se da je ekstravagantno jelo pripremati u mikrovalnoj pećnici, zar ne?

admina