OTKRIJTE ZNAČENJE TRZANJA U SNU

OTKRIJTE ZNAČENJE TRZANJA U SNU

Trzanje tijela u mirovanju definitivno nije neuobičajena pojava i sve je samo ne razlog za brigu. Može pokazati specifične uporne poroke koje treba promijeniti

Jesu li vas u bilo kojem trenutku pokrenula ozbiljna područja snage za vaše vlastito tijelo dok ste klimali glavom? Jeste li se osjećali kao da ste šokirani? Ta se neobičnost naziva hipničkim trzajem i ni na koji način nije neuobičajena. Prema određenim istraživanjima, zahvaća oko 70% ukupnog stanovništva. Dr. Raj Dasgupta, suradnik nastavnik kliničke medicine. Dr. Raj Dasgupta, partner nastavnik kliničke medicine na College of Southern California, ima smisla da je to bezopasna neobičnost i da nije razlog za brigu, no mogli bismo uzeti u obzir naše sklonosti koje bi mogle utjecati na pojavu hipničkih trzaja i naknadno o prirodi odmora:

1. Odsutnost odmora

Što se tiče hipničkih trzaja, izostanak odmora najčešći je uzrok. To može značiti da se odmarate neadekvatno ili loše kvalitete, na primjer, vaše tijelo ne dolazi do dublje REM faze odmora, što je korisno. Na taj način, glavna stvar koju želite učiniti je više se odmarati! Jurite najmanje sedam sati i pokušavajte istovremeno stalno udarati po sijenu. Prije no što krenete u vreću, nemojte koristiti telefon i tablet jer vam njihovo plavo svjetlo remeti odmor.

2. Neumjereni pritisak

Mentalni i bliski pritisak također može izazvati hipničke trzaje. Pokušajte opuštajuće postupke, kontemplaciju, jogu prije spavanja. Pokušajte ne spaliti ponoćno ulje i nemojte gledati uznemirujuću tvar koja vam može povećati pritisak.

3. Pretjerana količina kofeina

Energizeri, kao što su kofein i nikotin, također su povezani s hipničnim trzajima, tako da vrijedi ako imate poremećaj spavanja. Što se manje odmarate, to više kofeina želite održavati svjesnima tijekom dana. Ograničite unos kofeina na otprilike tri espressa dnevno.

4. Apneja u mirovanju

Budući da se hipnični trzaji događaju tijekom napretka između pažnje i odmora, sigurno će se dogoditi pod pretpostavkom da imate apneju u mirovanju, na primjer kratki prekid disanja koji traje nekoliko trenutaka. Nedostatak kisika uzrokovan ovim problemom uzrokuje dosljedno obnavljanje. Jedva možete osjetiti apneju bez ikoga drugoga, idealno je da vam vaš suučesnik pomogne. Dio nuspojava može biti jasno hripanje, gušenje, usporenost tijekom dana, obraćanje malo pažnje na količinu drijemanja, buđenje sa suhim ustima i grloboljom, jutarnja migrena. Apneja u mirovanju može biti rizična, stoga svakako posjetite stručnjaka.

Što je poremećaj nervoznih nogu?

Unatoč činjenici da se mogu činiti usporedivima, hipnični trzaji potpuno se razlikuju od stanja poput sklonosti vrpoljenju. Ovo stanje nije problem s odmorom, no zbunjenost vas sprječava da zaspite. Poticaj je da se rade vježbe istezanja prije nego što se udari u vreću.

A trzanje tijekom odmora?

Još jedna vrsta trzanja ili razvoja s kojim se možete susresti zove se povremena zbrka u razvoju dodatka. Događaju se oko večeri i većinom uključuju noge. Češanje stopala nije opasno, ali vas isto tako može probuditi i poremetiti vaš odmor.

admina