Evo šta je signal da odmah krenete u Hitnu pomoć

Evo šta je signal da odmah krenete u Hitnu pomoć

Posjekotine kod djece mogu se liječiti kod kuće, ali im je često potrebna klinička pomoć.

Rane u adolescenciji su normalne, a među njima skrbnici često dožive posjekotine. S vremena na vrijeme posjekotine su manje i mogu se liječiti kod kuće, no ponekad im je potrebna pomoć kliničkog osoblja. Trebali biste znati kako možete pomoći mladoj dami koju ozljeda možda ne boli pretjerano, a ipak se prestraši kad vidi krv.

Bez obzira na to imate li manju posjekotinu, zaustavite isušivanje kod kuće ili idete k specijalistu, važno je ostati smiren. Podsjetite se da pod pretpostavkom da šutite, dijete će sigurno slijediti vaš model.

Koliko je vremena potrebno za prestanak umiranja?

Većina uobičajenih posjekotina u male djece prestat će istjecati sama, no u slučaju da ne prestane nakon pet do deset minuta izravnog naprezanja ili s druge strane ako pretpostavimo da iz ozljede curi krv, sada je idealno vrijeme da otići u traumatološki centar.

Trebali biste također tražiti kliničko razmatranje pod pretpostavkom da imate:

Široki, duboki ili širi rezovi koji mogu zahtijevati šivanje.
Ozljeda na vratu ili licu vašeg djeteta ili ozljeda blizu oka ili usne.
Posjekotina staklom, zemljom, kamenjem, grančicama, koja se ne može prati ili čistiti sredstvom za čišćenje i vodom nakon 15 minuta.
Koža koja je duboko oštećena ili ogrebotina koja se prostire preko ogromnog područja.
Posjekotine nastale žvakanjem stvorenja ili ljudi, žderanjem, ubodima (poput čavala) ili električnim ranama.

Što biste u bilo kojem trenutku mogli učiniti kod kuće pod pretpostavkom da je posjekotina mala?

Navucite čiste rukavice i dok prestane curenje, posjekotinu dobro isperite mlakom vodom i nježno operite područje oko nje blagim sredstvom za čišćenje. Osušite ozljedu, primijenite neki antitoksinski tretman i nakon toga pokrijte posjekotinu sterilnim zavojem ili omotom.

Što biste u bilo kojem trenutku mogli učiniti na putu do stručnjaka?
U slučaju da je posjekotina veća i zahtijeva kliničko posredovanje, tijekom odlaska na kliniku primijenite dosljednu, izravnu napetost na posjekotinu koja se isušuje čistom i suhom tkaninom. U slučaju da je temeljna, još definitivno u slučaju da se skupi tona krvi, zamijenite je drugom. Možete svom klincu dati sirup za mučenje.

admina