ISKORISTITE KORIJEN OVE BILJKE ZA RAZNE BOLESTI

ISKORISTITE KORIJEN OVE BILJKE ZA RAZNE BOLESTI

Koristi se kao prilog mesnim jelima pa je primamljivo imati ga na svom jelovniku ove zime…

Korijen hrena skuplja se u kasno predzimsko doba kada lišće ubije led. Tijekom ove sezone novi korijen hrena možete kupiti na tržnici. Odaberite novi korijen tvrd poput kamena koji je bez ikakvih tragova izdanaka, oblika ili slabosti.

Držite se podalje od korijena hrena zelene boje, jer je izuzetno težak. Također, klonite se prezrelog, starog i većeg korijena hrena, jer će ono najčešće biti pretjerano žilavo, a samim time i užasnog okusa.

Kod kuće hren pospremite u papirnatu vreću i stavite u hladnjak gdje će stajati sljedećih 6-9 mjeseci. Monetarno uređeni predmeti hrena mogu biti odmah dostupni u trgovinama tijekom cijele godine.

Trebali biste stalno koristiti novi hren; pod pretpostavkom da je mljevena i da stoji predugo, izgubit će svoju snagu. Ipak, možete samljeti hren i pomiješati ga s jabučnim octom te čuvati u čvrsto pričvršćenom držaču u hladnjaku. Ovaj će aranžman trajati zauvijek! Kontinuirano koristite sirovi hren, jer kuhanjem gubi svoj regenerativni učinak i okus.

Hren za sinuse

Hren je poznat kao jedno od najistaknutijih normalnih rješenja za sinuse. Kontaminacija sinusa događa se zbog skupljanja emisija u sinusima, što stvara prekrasnu klimu za razvoj i poboljšanje strašnih mikroorganizama, a ovo stanje može biti vrlo mučno.

Nepredvidive mješavine prisutne u hrenu sprječavaju ovu kolekciju smanjujući stare tjelesne tekućine. Na taj način, u slučaju da ste skloni bolestima sinusa i gornjih dišnih putova, možete uzeti porciju žličice umaka od hrena u prvom dijelu dana i oko ranog poslijepodneva i ne jesti ni piti. manje od 10 minuta nakon upotrebe.

Ovo će odmah očistiti sinuse. Piskavica dodatno oslobađa nuspojave kod gripe, prehlade i začepljenja. Fino mljeveno ljepilo od hrena može se nanijeti na njedra kako bi se popravilo začepljenje. Štoviše, možete također zagrijati mljeveni hren i udisati te pare 5-10 minuta.

Hren za bronhitis

Hren se predlaže u liječenju stalnih bronhitisa i bolesti dišnog sustava, budući da ima ozbiljne snage za iskašljavanje, a osim toga širi bronhije.

Kako se koristi hren za bronhitis?

Samljeti korijen hrena i tome dodati četiri žličice meda. Nakon 30 minuta dobro izgnječite sok i skuhajte ga s deset žlica vode. Nakon što je smjesa kuhana, procijedite je, ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte u sirovi sirup. Potrebno je tri žlice ovog lijeka dnevno.

Ren protiv haka

Da biste upotrijebili hren protiv haksija, uzmite 1 žličicu mljevenog hrena pomiješanog sa žličicom meda svaki dan dok gladujete 30 dana.

Ren protiv bolesti pluća

10 g mljevenog korijena hrena prelijte sa 200 ml kipuće vode, ostavite nekoliko trenutaka, zatim procijedite i pijte 2-3 puta dnevno po male šalice. Ovaj čaj od hrena je izvrstan za pročišćavanje pluća.

Ren protiv astme

Skuhajte 4 žlice mljevenog hrena sa šalicom jabučnog octa, a tada, kada se hren opusti, procijedite i dobivenoj količini dodajte isto toliko meda. Kuhajte ovu kombinaciju postupno dok se ne zgusne, a zatim je čvrsto ostavite da se ohladi. Naknadno planiranje treba poduzeti u prvom dijelu dana i noću.

admina