POGLEDAJTE NA KOJI NACIN DOBIJATE POGRESNE REZULTATE KADA MJERITE PRITISAK

POGLEDAJTE NA KOJI NACIN DOBIJATE POGRESNE REZULTATE KADA MJERITE PRITISAK

Dok procjenjuju pritisak, velika većina čini pogreške koje ih mogu iskreno koštati

To je razlog zašto ishodi mogu biti pogrešni i uistinu se promijeniti.

Ovo je način da se klonite grešaka koje mnogi prave:

1. Kućne procjene mogu biti upitne, a česti odlasci specijalistu su nerazumni i naporni, ali isto tako možete provjeriti svoju cirkulaciju u ljekarni. U drogerijama bi se trebali koristiti samo uređaji za procjenu pulsa koje je uskladilo i odobrilo Europsko društvo za hipertenziju.

2. Utjecaj bijele kute. Ponekad je moguće postići veće kvalitete ako izmjerite napetost u ordinaciji specijalista ili u apoteci, tako da je preispitivanje procjene nekoliko puta kod kuće ključno.

3. Procjenu je najbolje završiti u prvom dijelu dana negdje u rasponu od 9 do 10 sati ili s druge strane negdje u rasponu od 17 do 18 sati.

4. Važno je odmoriti se ne manje od 5 minuta prije procjene.

5. Bez espressa, žestokih pića i cigareta. Prije procjene, ovo su tvari kojih se trebate držati podalje. Obavljanje ozbiljnog stvarnog posla također se ne potiče.

6. Nikada ne savijajte noge. Presvucite se na sjedalu kako biste bili ugodni i riješite se viška odjeće koja vam steže ruke.

7. Tri procjene. Tijekom procjene osoba se ne smije pomicati niti govoriti. Procjena se u mnogim slučajevima ponavlja više puta, a ako su rezultati, na primjer normalni, izraženiji od 0d 135/85 mmHg, misli se na hipertenziju.

8. Kontrolna procjena

Kada pojačano cirkulacijsko opterećenje ne znači stalnu bolest. stoga je važno ponoviti procjenu kako bi stručnjak mogao preporučiti dostatno liječenje

admina