POGLEDAJTE KAKO NAPRAVITI ULJE OD MASLAČKA

POGLEDAJTE KAKO NAPRAVITI ULJE OD MASLAČKA

Možete ga također koristiti za masažu cijelog tijela!

Maslačak je vrlo ljekovita biljka u društvenim lijekovima, a njegovi listovi su izvrsni za detoksikaciju. Cvjetovi se koriste za proizvodnju meda i pune su pojačanja stanica. Naime, korijen je lijek koji izrazito utječe na otpornost, smanjuje vatrene cikluse u tijelu i preporučuje se za dobrobit jetre.

Bilo kako bilo, ulje nije za jelo, ali je sjajno za vanjsku upotrebu u slučaju agonije, čvrstog vrata, migrene sinusa, proširenih i bolnih prsa. Primjenjuje se kod proširenih i otežanih grudi te kod bilo kakvog pogoršanja. Vrlo dobro se može koristiti za trljanje cijelog tijela, a za pomoć pri opuštanju dodaje se i malo lavande.

Sastojci:

Cvijet maslačka

Hladno cijeđeno ulje po izboru (maslinovo, ulje avokada, ulje sjemenki grožđa, bademovo ulje, kokosovo ulje)

Raspored: Ubrati cvjetove maslačka, ali potpuno ukloniti zeleni dio (stabljiku i listove ispod cvata). Operite cvjetove, a zatim ih prebacite na ručnik da se osuše. Kad se osuše, cvjetovima napunite polovicu male posude, pa ih prelijte uljem, tako da potpuno prekrije cvjetove.

Zatvorite teglu gazom koju možete pričvrstiti gumicom za tegle. Ostavite posudu na prozorskoj dasci (na svijetloj strani kuće) da odstoji oko četrnaest dana. Procijedite ulje, napunite sterilnu posudu i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

U video prilogu ispod pogledajte točku po točku ciklusa pripreme ulja od maslačka!

admina