TRIK U KOJEM BOJLER TROSI MANJE STRUJE

TRIK U KOJEM BOJLER TROSI MANJE STRUJE

Osim što je besmisleno, pregrijavanje vode (na 75 ili čak 85°C) uzrokuje veće iskorištenje snage, ali uz to brže raspadanje vodenog radijatora i slaganje kamenca.Slika može predstavljati tekst

Takve se naprave, piše The Watchman, nazivaju i energetskim vampirima, jer bez prestanka troše energiju, u svakom slučaju, kada ne rade, a prema novom izvješću English Gasa, mogu biti odgovorne za nevjerojatnih 23 posto energije potrošene u obitelji.

Za većinu gadgeta najrazumnije je držati ih isključene dok se ne prestanu koristiti, a na taj način možete “ukrotiti” električni grijač vode, stručnjaci smatraju da je ovaj gadget jedan od najvećih energetskih vampira u svijetu. obitelj: Naime, za samo jedan sat rada vodenog radijatora od dva kilovata ispolira dva kWh. U slučaju da vodeni radijator radi duže od dva sata u kontinuitetu, svaki mjesec troši 150 kWh. Većina grijača vode ima unaprijed postavljenu temperaturu, ali da biste izdvojili novac, namjestite unutarnji regulator vodenog radijatora na učinkovito zagrijavanje, na primjer na temperaturu negdje u rasponu od 50 do 60°C.

Osim što je suvišno, pregrijavanje vode (na 75 ili čak 85 °C) uzrokuje veće iskorištenje energije, ali uz to brže slabljenje vodenog radijatora i razvoj kamenca. Na taj se način predlaže da se električni bojleri redovito održavaju, na primjer da se isparivač i grijač čiste otprilike jednom godišnje, a tamo gdje je voda nježnija to se može smatrati manje normalnim. Žuborenje, šumljenje i pucketanje vodenog radijatora kada se uključi obično je očit pokazatelj da oko grijača ima nakupina kamenca koje treba eliminirati.

admina