AKO SALATU POSIJETE SADA, MOĆI ĆETE DA JE BERETE ČITAVU JESEN I ZIMU:

AKO SALATU POSIJETE SADA, MOĆI ĆETE DA JE BERETE ČITAVU JESEN I ZIMU:

 

Rujan je idealna prilika da posadite zelenu salatu, bez obzira na to što do nje nikada niste došli. Postoji 5 legitimnih objašnjenja iza ovoga

Zbog toplog i olujnog rujna, vinogradari predlažu da u ovom trenutku posijete salatu. Posađen sada, pojavit će se za sakupljanje u glavnim dugim razdobljima studenog, a zapravo ćete ga željeti žeti čak i do središta zime.

Vrtovi u vrijeme žetve izvrsni su za održavanje, budući da ne osjećaju loše učinke kasne proljetne vrućine i imaju dovoljno sunca i kiše. Nekoliko čuvara terena radi zdravog razuma prakticira jesenje vrtove.

Kako biste ove godine cijenili salatu tijekom cijele jeseni i zime, preporučamo da rasadnik prve sadnice očistite i otkrijete. Posađenu salatu možete pokriti najlonom tijekom nekoliko dana, ali svakako je otkrijte u prvom dijelu dana.

Za ne manje od dvadesetak dana sakupit ćete primarne listove salate.

Pod pretpostavkom da živite u stanu, salatu možete saditi u posude u kojima ste razvili povremene cvjetove tijekom cijelog kasnog proljeća. U trenutku kada počnu prvi hladni dani prozorske kutije poželite unijeti u kuću ili ih “zamotati” i zaštititi najlonkama.

Obratite pozornost na čuvare terena i cijenite zeleno posluživanje miješanog povrća tijekom jeseni i zime.

admina