GUŠI VAS KISELINA U ŽELUCU – RIJEŠITE SE GORUŠICE I PODRIGIVANJA NA PRIRODAN NAČIN:

GUŠI VAS KISELINA U ŽELUCU – RIJEŠITE SE GORUŠICE I PODRIGIVANJA NA PRIRODAN NAČIN:

Refluks kiseline i podrigivanje problemi su s kojima se suočavaju mnogi – Dunja Gulin, kreatorica zvučnih recepata, nudi vam redovite upute!

Glavna suprotnost između refluksa kiseline i nagrizajućeg podrigivanja je u tome što refluks kiseline stvara uznemirenost u prsima, budući da nagrizajuće bjelančevine i proteini srodni želucu stižu na početak grla, dok nagrizajuće podrigivanje stvara izjedanje u grlu, budući da želudac nagriza a spojevi povezani sa želucem rastu. do grla. Kako u tom ciklusu intenzivno surađuju dva senzorna sustava – senzorni sustav velikog mozga i okvir koji se odnosi na želudac – kada se poremeti njihova koordinacija i zakonit rad, pojavljuju se prethodno spomenute tegobe, sastavlja Dunja Gulin, kreatorica krutih recepata.

Postoji nekoliko mogućih razloga za neujednačenu aktivnost ova dva okvira. Primjerice, tijekom trudnoće kemikalije koje opuštaju mišiće maternice, istovremeno opuštaju i mišić koji zatvara grlo, pa nagrizajuće iz želuca zbog ležernog mišića može stići do grla i grla. U skladu s tim, trudnice često doživljavaju loše učinke probavnih smetnji i podrigivanja, a slični se problemi mogu dogoditi i tijekom korištenja hormonske kontracepcije.

Pušenje pokreće sličan dio osjetilnog sustava uma kao i jelo, što uzrokuje temeljitije pražnjenje želučane korozije u želucu, dok istovremeno nikotin opušta prstenasti mišić grla. Ishod je korozivniji, koji se opet može tim učinkovitije infiltrirati na mjesta koja za to nisu predviđena – prema početku grla i u grlo. To je, očito, samo jedan od mnogih razloga zašto pušenje nije u skladu sa zdravim i kvalitetnim načinom života.

U slučaju da se nagrizanje želuca ponekad još ne događa često, možete si pokušati pomoći na više načina:

popijte nekoliko puta vodu ili topli prirodni čaj nakon večere ili kada se pojavi nelagoda;
neko vrijeme se klonite raznih vrsta hrane koje mogu smanjiti snagu mišića u blizini grla: čokolada, ekstremni okusi, espresso, rafinirani šećer i alkoholna pića. Kako ovo nizanje varijanti hrane ne čini razliku svima, najbolje je da se svatko sam pozabavi koja ga od njih živcira, a koja ne;
mononatrijev glutamat (MSG), na primjer pojačivač okusa koji se dodaje većini rafiniranih vrsta hrane, može zbuniti želudac i izazvati slične uznemirujuće utjecaje, stoga je sjajno držati se podalje od namirnica koje ga sadrže, u određenoj mjeri neko vrijeme;
pomiješajte žličicu bezalkoholnog pića s malo vode i popijte ili uzmite jednu od tableta za smirivanje želuca dostupnih u drogerijama. Bilo kako bilo, ovo ne može biti super izdržljiv aranžman, u svjetlu činjenice da oslabljivanje korozivnih tvari u želucu može uzrokovati razvoj strašnih mikroskopskih organizama u želucu, ranjiviju obradu proteina i utemeljenije štetne posljedice alergene, i prije ili kasnije želudac će početi stvarati više korozivnih tvari kako bi se stanje vratilo u ravnotežu kiselosti.

admina