POGLEDAJTE KAKO DA JEDNOSTAVNO OČISTITE SINUSE OD GNOJA I SLUZI

POGLEDAJTE KAKO DA JEDNOSTAVNO OČISTITE SINUSE OD GNOJA I SLUZI

Znamo sve o osjećaju muke i naprezanja u području sljepoočnice, nosa i očiju, te otežano disanje i izbacivanje gustog iscjetka.

Ogroman broj pojedinaca diljem planeta bavi se problemom bolesti sinusa i iritacije otprilike jednom godišnje. Poznat nam je osjećaj mučenja i naprezanja u području obrva, nosa i očiju, te otežano disanje i izbacivanje gustog iscjetka.

Postoji nekoliko uzroka koji mogu izazvati ove nuspojave, a pod pretpostavkom da ih pronađete, brzo ćete se riješiti blokade, kao i problema, na primjer, uznemiren odmor i nesretna fiksacija tijekom obavljanja svakodnevnih radnih zadataka. Očigledno je da je prava tehnika za koju se odlučite za liječenje dodatno značajna, a sigurno nema ništa bolje u odnosu na suštinski prikazane tretmane.

Što uzrokuje pogoršanje i širenje sinusa?

Kratke dlačice ili resice unutar sinusa, koje pomažu u izbacivanju prekomjerne tjelesne tekućine, mogu prestati raditi zbog određenih bolesti, što može izazvati iritaciju. Među uzastopnim uzrocima sinusitisa su različite infekcije, mikroorganizmi i izrasline. Prehlade i osjetljivost mogu povećati stvaranje tjelesne tekućine i utjecati na razvoj blokade. Osobe s oslabljenim neranjivim tijelom i osobe s astmom mogu imati redovite i dugotrajne probleme sa sinusima. Stalna otvorenost otrovima, na primjer, duhanu i modernom dimu ili svakodnevno udisanje zraka niske kvalitete izaziva iritaciju sinusa.

Nuspojave sinusitisa

Tijekom poboljšanja bolesti sinusa mogu se pojaviti različiti znakovi. Njihova duljina ovisi o vrsti sinusitisa. Kod intenzivnog sinusitisa nuspojave traju najdulje tri tjedna, kod subakutnog sinusitisa 4-12 tjedana, a kod tekućeg sinusitisa 90 dana i dulje. Disanje kroz nos postaje problematično ili nezamislivo zbog začepljenja. U nosu se stvara gusti iscjedak koji može biti žućkast, zelen ili smeđ. Iritaciji se često pridružuje iritacija i migrena u području sljepoočnice, očiju i nosa. Često se može dogoditi povišena razina unutarnje topline i nemir.

Liječenje sinusitisa

Započnite liječenje sinusa ispiranjem sinusa. U prvom dijelu dana ispirite sinuse toplom vodom i soli 10 dana bez prekida. Napravite raspored pranja na sljedeći način: dodajte 1 žlicu soli u 1 šalicu vode visoke temperature. Dodajte 1 do 2 kapi joda.

Zatim, u tom trenutku, zagrijavajte sinuse 30 minuta. Najbolje za to je sol ili pijesak. Ugrijanu sol stavite na tanak ručnik i stavite oblog na sinuse.

Također možete zagrijati sinuse oblogom od meda. U malo brašna stavite žlicu meda i malo biljnog ulja te izradite glatku smjesu koja izgleda kao plastelin. Stavite tijesto na papirnati ubrus, a zatim na sinuse. Pakiranje meda brzo će ukloniti iritaciju.

Zatim, u tom trenutku, predlaže se da tijekom dana, kada se borite s ekstremnom iritacijom sinusa, pojedete hren ili ljutu papričicu kako biste otčepili sinuse i izbacili emisije.

Tijekom deset dana svaki dan možete popiti čašu vode u koju ste dodali malo jabučnog octa. Ova kombinacija, opijena gladovanjem, razdvaja iscjedak, čime se iscjedak i tjelesna tekućina jednostavno izbacuju iz sinusa.

Kad osjetite glavne nuspojave prehlade ili gripe, skuhajte čaj od limuna na sljedeći način: u kipuću vodu dodajte jako opran limun s trakicama narezanim na četvrtine. Pustite da voda mjehuri dodatnih 5 minuta i nakon toga uklonite čaj iz pećnice. Kad se malo ohladi, dodajte med i lagano ga okusite.

admina