POGLEDAJTE ŠTA JE FATALNA DIJANA OBUKLA NA SUĐENJE

POGLEDAJTE ŠTA JE FATALNA DIJANA OBUKLA NA SUĐENJE

Specijalni sud u Beogradu zatražio je ranije današnju stanku u pripremnom postupku Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i pojedinaca iz njihove lopovske družine jer je najprije pozlilo optuženom Nemanji Đuriću, a potom i optuženoj Slađani Sekulić, javlja N1, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Pozvan je specijalist te je optuženima pružena pomoć. Đurić i Sekulić važni su za skup od 30 optuženih sa skupa Veljka Belivuka za najteže prekršaje.

I za ovu situaciju čekamo da provjerimo hoće li se poboljšati iu slučaju da će sudac odlučiti nastaviti s konferencijom ili je odgoditi.

Na prošlom početnom ročištu dvije optužbe protiv skupine Velje nevolje spojene su u jednu. Osnovno tužiteljstvo okupljanje od 30 osoba tereti za 5 teških ubojstava, a naknadno tužiteljstvo Belivuka, Marka Miljkovića i još desetero tereti za još dva teška ubojstva.

Igrom slučaja, nešto ranije Srđan Lalić, pojedinac iz družine Veljka Belivuka, koji je na temelju molbe osuđen na 18 godina zatvora, pušten je iz Starateljske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu i premješten na misteriozno mjesto gdje je je stvarno fokusiran od strane pojedinaca iz Jedinice MUP-a Srbije za osiguranje svjedoka.

Lalić je u program osiguranja ušao nakon što je istražiteljima iznio podatke o nekoliko ubojstava za koje je projavljeno Belivukovo zločinačko pleme.

Poseban obzir izazivala je nazočnost dosadašnje državne tajnice u MUP-u Srbije Dijane Hrkalović, za koju se prihvaća povezanost s mafijaškim frakcijama. Pojavila se u potpuno bijeloj odjeći, a srpske senzacionalističke novine brzo su počele ispitivati ​​što je trebala reći i povukle red s osobom iz klikaškog filma Kum, Donom Fanuccijem.

Kad se sve uzme u obzir, trebala je poslati razumnu poruku cjelokupnom društvu, kao iu pogledu nekoliko eksplicitnih pojedinaca. Možda je poruka “da se očistila od nedjela”, što bi impliciralo da je nasjela na nekakvu nagodbu s istražnim uredom, piše Nova.rs.

Dok se bijela boja u običajnom životu povezuje s bezazlenošću, što bi mogao biti jedan od razloga za Dianinu odluku o ormaru, u kodeksu skrivenog svijeta ima nešto sasvim drugo, napominju.

POGLEDAJ OVDJE

U brojnim kriminalističkim filmovima jaki antagonisti nose bijelo odijelo, ali ne da bi se predstavili kao neki pošteni ljudi, već da bi pokazali da su iznad svih, da bi se izdvojili iz grupe i bili uočljivi u grupi. Iako odjeveni u bijelo, tu i tamo prošarani, pokazuju da su nepristupačni, jaki i da im nitko ništa ne može.

Također, u određenim dijelovima Balkana, iznad svega u Crnoj Gori, bijela boja općenito nije bila izraz dobronamjernih ciljeva i poštenja. Poznato je da prilikom parastosa ubijenim pojedincima dio članova obitelji dolazi u bijelim košuljama i to je bila poruka da slijedi krvna osveta. Čast im nije dopustila da obuče tamne sve dok nisu opravdali člana obitelji, a taj su gol pokazali bijelim dresovima.

admina