OVO SU SIMPTOMI TROMBA

OVO SU SIMPTOMI TROMBA

Apopleksija može proći, u svojim početnim fazama, gotovo bez nuspojava. To je razlog što ga značajni stručnjaci neprestano ističu – standardna kontrola krvne slike, kao važnog pitanja, kolesterola i masnih tvari. Krvni ugrušak je zgrušavanje krvi, a njihov razvoj je bitno značajan nakon rana, na mjestu ozljede. Tamo one sprječavaju obilno umiranje, sprječavaju bolesti infiltracijom mikroorganizama, osnažuju zacjeljivanje rana, sastavljaju Lepa i Srećna.

U svakom slučaju, kada trombociti ostanu zajedno u koagulaciji i ostanu u veni, takav ugrušak može biti iznimno riskantan. Prisutnost krvnih nakupina u venama naziva se duboka venska apopleksija, a najčešće se događa u venama nogu i zdjelice.

Nuspojave su širenje nogu – najčešće samo u jednu, rijetko u dvije noge. Na koži mogu biti vidljive promjene u obliku mutnih mrlja, a pacijent osjeća bol u blizini mjesta nastanka krvnog ugruška. Mučno šeta, a koža mu je – na dodir – topla. Bitno je da se, u slučaju pojave ovakvih nuspojava, pacijent kreće što je manje moguće i javi se stručnjaku koji će obaviti procjenu i uputiti ga na dodatnu dijagnostiku.

Trombi u venama se prepoznaju različitim dopplerom. Ova strategija je jednostavna, izvodi se bez sedacije i koristi ultrazvuk za razlikovanje duboke apopleksije vene, ali dodatno stanje mogućih proširenih vena kao i zidova vena.

U samo nekoliko trenutaka može se napraviti nalaz na temelju kojeg će vaskularni specijalist preporučiti odgovarajući tretman. Najčešće su uključeni lijekovi koji smanjuju zgušnjavanje krvi (“blago” krv) i trombolitici koji razgrađuju ugruške. Apopleksija duboke vene zahtijeva hospitalizaciju i koncentrirano liječenje.

admina