POGLEDAJTE KOJE JE NAJOPASNIJE VOĆE ZA VISOK ŠEĆER U KRVI

POGLEDAJTE KOJE JE NAJOPASNIJE VOĆE ZA VISOK ŠEĆER U KRVI

Pod pretpostavkom da osjećate loše učinke visoke glukoze, trebali biste biti oprezni pri odabiru prirodnog proizvoda.

Hrana s visokim glikemijskim indeksom može uzrokovati brz skok šećera, pa bi je trebali izbjegavati dijabetičari, ali i svi oni koji se bore s glukozom u krvi.

Ove vrste hrane tjeraju tijelo da stvori istinsku poplavu inzulina kako bi se suprotstavilo ugljikohidratima i tipičnom ishodu osjećaja gladi unutar nekoliko sati. U tu svrhu osoba se susreće s napadom žudnje za dodatnom količinom hrane.

Glavna u nizu opasnih prirodnih proizvoda koji imaju visoku glikemijsku datoteku je banana, no trebali biste se također kloniti naranči, manga, grožđa – novog i suhog, kao i datulja. Pred kraj ovog niza su kruške.

Od prirodnih proizvoda, nizak glikemijski file ima široka paleta bobičastog voća – jagode, kupine, maline, borovnice, zatim šljive, kivi i grejp.

Osim opreznog odabira organskih proizvoda, svaki pojedinac koji općenito ne voli visoku glukozu trebao bi se pridržavati razumne rutine prehrane.

Cjelovite žitarice, povrće i povrće treba stalno unositi. Isto tako, treba razumno razlikovati kvalitetnu hranu od hrane s niskim glikemijskim zapisom. Lubenica se, primjerice, smatra kvalitetnom namirnicom, no njezin je glikemijski zapis visok.

Različite vrste hrane s visokim glikemijskim indeksom su šećer i deserti, slatka gazirana pića, bijeli kruh, krumpir i bijela riža.

admina