POGLEDAJTE KOJI SU PRVI SIMPTOMI RAKA ŽELUCA

POGLEDAJTE KOJI SU PRVI SIMPTOMI RAKA ŽELUCA

Istraživanja pokazuju da je potrebno dosta vremena da se maligna tvorevina želuca beskrajno stvara, a najbolji način da je uočite na vrijeme prije faze oštre bolesti su preventivne procjene, ističe prof.dr. Dino Tarabar, gastroenterolog i onkolog. .

Maligni rast želuca može se učinkovito liječiti medicinskim postupkom u početnoj fazi, ali pacijenti obično dolaze na procjenu kada je infekcija metastazirala.

Maligni rast želuca opasna je bolest koja se može razviti u bilo kojem dijelu želuca. Njegova najnormalnija vrsta je adenokarcinom (bolest sluznice želuca), koja je dostupna u više od 95% slučajeva. Ova vrsta zloćudnog rasta može se učinkovito riješiti, ali se u potpunosti oslanja na lokaciju u početnoj fazi.

Maligni rast želuca je bolest s nejasnim nuspojavama

Isto tako s nekoliko različitih vrsta zloćudnog rasta, golemi problem je što bolest želuca dovodi do nejasnih nuspojava, kaže prof. dr. Dino Tarabar na sastanku za ulaz u eKliniku. Dodatno, zbog najvećeg broja oboljelih, ova vrsta maligne tvorevine nastaje i razvija se potpuno asimptomatski.

– Pojedinac može osjetiti nuspojave gornje dispepsije. Oni su redovito prisutni u populaciji, ali se najčešće krivo tumače kao “neredi povezani sa želucem”. Unatoč tome, nije zajamčeno da impliciraju da se općenito radi o opasnoj bolesti. U mnogim slučajevima postoji osjećaj rane sitosti, bol u želucu nakon jela, mučnina i želja za regurgitacijom, plinovi i otekline, uz probavne smetnje. Riječ je o nuspojavama koje, očito, imaju veze sa želucem i njegovim radom, no dodatno su nešto što gotovo svi prije ili kasnije osjetimo. Oni su kod najvećeg broja pojedinaca nejasni s obzirom na brzu sumnju u postojanje štete i odlazak specijalistu, a takva prijetnja trenutno može biti iza njih – naglašava prof.dr.Tarabar, gastroenterolog i onkolog.

Gastroskopija potvrđuje prijetnju

Kako je istaknuo prof. dr. Dino Tarabar, pacijent bi se svakako trebao posavjetovati sa stručnjakom u slučaju da se prethodno navedene nuspojave javljaju često i duže vrijeme. Štoviše, pod uvjetom da postoje i problemi s gutanjem, bljedilom, nesretnom žudnjom i naknadno ekstremnim smanjenjem težine, moguće je da je to sada visoka razina bolesti.

– Posebno strašni znakovi su tamne ili nestalne stolice, kao i povraćanje krvi. Indikativna strategija koju treba odmah izvesti je gastroskopija. Ovo posebno vrijedi za osobe starije od 45 godina. Uz endoskopsku procjenu, također se uzima test tkiva. Patohistološkim nalazom utvrđuje se radi li se o malignoj tvorbi, a sljedeći korak u liječenju je procjena operabilnosti prema području i stadiju. Da bi se vidjelo širenje bolesti, obavlja se pregled želuca. To definitivno odlučuje o pripremi daljnjeg tijeka liječenja – smislena je upitnica našeg unosa.

Kada se bolest želuca može liječiti medicinskim zahvatom, a kada kemoterapijom

U slučaju da je zloćudna tvorba ograničena isključivo na područje želuca i da se nije proširila na druge organe, primjerice tkivo želuca ili jetru, izbor uspješnog liječenja je medicinski postupak. Uspješan izbor liječenja je medicinski postupak. Kod određenog broja bolesnika s različitim lokalnim limfnim organima, preoperativno liječenje se završava primjenom tobožnje neoadjuvantne kemoterapije, a zatim se radi resekcija želuca. Prema dr. Tarabaru, radi se o resekciji želuca. Također, evo što, kako je on naznačio, ova strategija uključuje i koje su sljedeće faze:

– Uz evakuaciju dijela želuca vade se i lokalni limfni organi. Eliminirati oko 25 njih za odgovarajuću procjenu širenja raka je bitno. Nakon patohistološkog pregleda ovih primjera odlučuje se hoće li se primjenjivati ​​i postoperativna kemoterapija. Nakon patohistološke obrade ovih primjera donosi se odluka o primjeni kemoterapije. To je način na koji se postupa sa svim pacijentima za koje se pokazalo da imaju štetne stanice u svojim limfnim središtima. Kako, nažalost, nebrojeni pacijenti zapravo saznaju za zaključak o metastatskoj bolesti želuca, za njihovu situaciju je zamisliva primjena samo kemoterapije. Napredak u kvaliteti i produljenju života dogodio se organskim liječenjem. Zatim se daje u mješavini s citostaticima – smislena je prof. dr. Tarabar.

 

 

admina