OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA UGRUŠKE U KRVI

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA UGRUŠKE U KRVI

Krvne nakupine mogu biti vrijedne u oporavku tijela, ali isto tako mogu biti razlog za nešto mnogo ozbiljnije. Ne biste ih trebali zanemariti

Krvne nakupine su čvrste i spašavaju život kad prestanu umirati. Unatoč tome, klasteri se mogu oblikovati kada nisu potrebni tijelu i uzrokovati zatajenje disanja ili moždani udar, kao i brojna druga ozbiljna medicinska stanja.

Krvne nakupine predstavljaju različite opasnosti ovisno o tome gdje su strukturirane u tijelu, a šteta koju mogu učiniti tijelu brzo se povećava dok putuju krvožilnim sustavom. Zbog toga je bitno prepoznati njihovu prisutnost i stanje u osnovnim fazama kada se u svakom slučaju mogu razgraditi infuzijom.

Vjerojatno jedan od najčešćih problema koji proizlaze iz nakupina krvi je apopleksija duboke vene, to jest, koagulacija u veni, uglavnom u nozi, i obično je izuzetno rizična. Nuspojave krvnih nakupina koje su se duboko oblikovale u venama često se pomjeraju u nogama, a kako je objavio Mirror, ovo su četiri nuspojave upozorenja koje ne smijete zanemariti.

Problem s opuštanjem

Kako koagulacija prelazi na noge i počinje putovati do pluća, pacijenti bi mogli naići na poteškoće s disanjem i ozbiljan hak. To se događa kada je protok krvi kroz pluća značajno smanjen, što smanjuje količinu krvi koja teče u susjedne organe. Ponekad, pacijenti također mogu dobiti krv ili osjetiti bol u prsima i omamljenost, a sve to zahtijeva posjet odjelu za krizne situacije.

otok

U trenutku kada se koagulacija smanji ili zaustavi krvotok, može se razviti u veni i potaknuti njezin rast.

– U slučaju da se pojavi u nozi ili potkoljenici, to je veći dio vremena znak zgrušavanja krvi – objašnjavaju na stranici za dobrobit VebMD i dodaju: – Ali isto tako možete imati zgrušavanje krvi hvat ili želudac. Doista, čak i nakon što nestane, jedna od tri osobe zapravo ima sve veću i povremeno bol i rane od ozljeda vene.

Promjena tona kože

Noga ili zahvaćena regija mogu postati crvene ili plave. Bilo je situacija da nečija koža čak pobijeli, pa je neumjesno upozoravati na to nešto. Stadij dobrobiti Blood Clot Recover ima smisla da “prilagodbe tona kože, poput bijele, crvene, plave ili ljubičaste,” mogu pokazati duboku apopleksiju vene.

Mučiti

Nuspojave koagulacije krvi uključuju mučenje lupanjem ili stiskanjem. Mučenje ili bol u nogama mogu se osjećati kao produženi mišić, stisak u blizini ili opća bol. Zahvaćeno područje gdje se nalazi zgrušavanje krvi također može biti toplo na dodir.

admina