PROBAJTE OVAJ NEOBIČNI TRIK ZA ČIŠĆENJE PROZORA

PROBAJTE OVAJ NEOBIČNI TRIK ZA ČIŠĆENJE PROZORA

Pokušajte s ovim štosom čišćenja prozora

Često se spominje destruktivnost različitih sredstava za čišćenje koje mnogi stalno koriste, no ljubitelji poznate domaćice i stručnjakinje za čišćenje gospođe Hinch potaknuli su ovaj rizik – uglavnom u pogledu staklenih površina.

U Facebook grupi ‘Hinch Armi Cleaning Tips’, jedan je klijent napisao da se različite staklene površine mogu čistiti umjesto sredstvom za čišćenje stakla – pakiranjem čaja.

Slaže da je to sredstvo kojim je očistila stakleni otvor svoje mikrovalne pećnice, a čaj koristi i za čišćenje tuš kabine i prozora. Imala je smisla da njezin otvor za mikrovalnu pećnicu trenutno svjetluca i da ni na koji način nema tragova pranja.

“Uključio sam vrećicu jorkširskog čaja koju sam ostavio u mjehurićima vode dok se voda nije ohladila. U trenutku kad se čaj ohladio, poprskao sam uobičajeni kuhinjski papir i očistio mikrovalnu pećnicu. Pustio sam staklo da se osuši samo: prvo Činilo se kao da će mrlje ostati, međutim uglavnom su nestale sušenjem”, napisala je blizu fotografije svoje besprijekorne mikrovalne pećnice.

Mnogi su se vratili na njezinu objavu s vlastitim izjavama da čaj čisti bolje u usporedbi s brojnim predmetima, a jedna klijentica na okupu također je objavila fotografije svoje tuš kabine, dok je ribala staklo hladnim paketima čaja.

Poklonici čišćenja pakunčićima čaja slažu se da taninsko nagrizajuće sredstvo iz tamnog čaja itekako dobro pere prozore i ogledala te dodaju da je čak i hladan čaj dovoljan da ukloni prljavštinu sa staklenih, čak i ponekih metalnih površina.

“Hladan čaj je najbolji i čistiji: njime sam oprao sve prozore, čak i toster”, primijetio je još jedan klijent na okupu.

admina