PROVJERITE KRV AKO IMATE CRVENE DLANOVE

PROVJERITE KRV AKO IMATE CRVENE DLANOVE

U slučaju da primijetite da su vam dlanovi stalno crveni, itekako može biti nuspojava da vam je ugrožen jedan od organa, upozoravaju stručnjaci. Glavni je pročišćivač organskog entiteta, odnosno jetre.

“Crvene palme su općenito nuspojava bolesti koja se stalno razvija. Jetra čisti naše tijelo, izbacuje nas, osim ostalog, kemikalije s kojima se ne trebamo zamarati. Kod muškaraca, na primjer, to su estrogeni – ženski spol kemikalije. U trenutku kada jetra ne funkcionira izvrsno, skupljaju se, a estrogeni dovode do vazodilatacije (širenja vena), pa dlanovi postaju crveni”, smatra kardiolog Hermann Gandelman.

Ova neuobičajena nuspojava pokazuje da se jetra stalno uništava, a rezultati mogu biti ciroza i opasne bolesti. Na taj način, pod pretpostavkom da primijetite da su vam dlanovi crveni, svakako se posavjetujte sa stručnjakom koji će dodatnom definicijom odlučiti radi li se o fibrozi, cirozi, bezalkoholnoj masnoj jetri i tako dalje.
Što uništava jetru?

Kardiolog Hermann Gandelman primijetio je da prateće varijable uništavaju jetru:

liker;
virusne bolesti;
masna hepatoza;
reakcije imunološkog sustava;
nekoliko lijekova.

Problemi s jetrom također se mogu pokazati u krvnim pretragama. Pod pretpostavkom da je ovaj organ “oštećen”, bilirubin je povišen. U kasnijim fazama pojavljuju se edem i ascites (nakupljanje tekućine u želučanoj šupljini).

Kako spriječiti i liječiti?

U slučaju da ste vidjeli da vam jetra ne radi kako se očekivalo, zaista želite odmah započeti liječenje. U svakom slučaju, važno je odreći se alkohola i izgubiti kilograme.

“Jetra se oporavlja, a pod pretpostavkom da reagirate na klimu, steknete kondiciju i zbrišete otrove koji joj škode, vratit će se na uobičajeni posao. Također, za to su potrebna tri mjeseca”, kaže stručnjak.

admina