UTRLJAJTE OVU SMJESU I RUŽNI MITISERI SAMI ISPADAJU IZ PORA: Trebaju vam samo 2 sastojka, a imate ih kući

UTRLJAJTE OVU SMJESU I RUŽNI MITISERI SAMI ISPADAJU IZ PORA: Trebaju vam samo 2 sastojka, a imate ih kući

Na internetu se pojavila inovativna tehnika za uklanjanje mitesera, a slike koje su objavljene izgledaju vrlo obećavajuće!

Ovo je jedan od najučinkovitijih načina koje svakako možete smatrati korisnim.

Uklanjanje mrtve kože s problematičnih područja:

Jedan od najefikasnijih načina za uklanjanje mitesera je uklanjanje mrtve kože. Prvo što trebate učiniti je pariti lice. Zatim, zagrijte malo vode i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja.

Istovremeno, udahnite paru i prekrijte glavu ručnikom iznad posude, zadržavajući tu poziciju oko 10 minuta. Nakon što ste parili lice, pažljivo protrljajte nos i druge dijelove tijela na kojima se nalaze miteseri. To možete jednostavno učiniti koristeći grubu tkaninu.

Maska:

Kada završite s uklanjanjem mrtve kože i mitesera, nanesite masku. Možete koristiti ljekovitu glinu tako što ćete pomiješati glinu u prahu s vodom dok ne dobijete gustu smjesu. Nanesite tu smjesu na lice u debelom sloju.

Također je dobro nanijeti bjelance od jajeta, koje je bogato hranjivim tvarima potrebnim za vašu kožu. Nanesite ga u nekoliko slojeva dok se ne osuši, a zatim ponavljajte postupak sve dok ne bude vrijeme za ispiranje lica toplom vodom.

Tonik:

Pomiješajte jednak omjer jabučnog octa i svježeg nane koju ste prethodno zgnječili i usitnili. Dobro promiješajte i ostavite smjesu na tamnom mjestu sedam dana. Nakon toga procijedite smjesu i čuvajte je u hladnjaku. Nakon svakog pranja lica, nanesite ovaj tonik i nakon kratkog vremena miteseri će nestati.

Postoji još jedan način. Radi se o triku koji smanjuje pore i izvlači prljavštinu na površinu. Sve je započelo na Redditu, a postupak je prilično jednostavan.

Prvo, koristite uljni čistač. Nakon što ga utrljate na lice i uklonite ostatke, nanesite glinenu masku na lice. Zatim, ponovno nanesite uljni čistač i temeljito ga utrljajte na licu.

Kako se postupak odvija?

  1. Očistite lice uljnim čistačem.
  2. Nanesite glinenu masku i ostavite je barem 10 minuta, a zatim je isperite.
  3. Ponovno nanesite uljni čistač i energično ga utrljajte na lice, što će rezultirati nestankom mitesera.

Nakon toga, kaže se da će miteseri sami isplivati, ostavljajući vam čistu kožu sa suženim porama. Međutim, osobe s osjetljivom kožom trebaju biti oprezne prilikom primjene ove metode, jer kombinacija gline (koja može isušiti kožu) i intenzivnog pilinga može izazvati iritaciju kože.

admina