TRIK KOJI ĆE VAM POMOĆI DA ULJE PRI PRŽENJU NE PRSKA - Strong Woman

Balkan news

TRIK KOJI ĆE VAM POMOĆI DA ULJE PRI PRŽENJU NE PRSKA

By  | 

Kad žene prže hranu, ulje koje leti na sve strane je najizazovniji dio.


Što je najgore od svega, čišćenje peći i pločica traje dugo ako se tome odmah ne pristupi. Međutim, iskusne domaćice pronašle su rješenje za ovaj problem.
Sada ne morate brinuti niti čistiti bilo što drugo. Malo je domaćica svjesno jednostavnih metoda koje se mogu koristiti za izbjegavanje prskanja.
Temperatura Možda mislite da vam, sada kada ste stručnjak, ne treba termometar za određivanje temperature ulja. Međutim, iznenadili biste se koliko ste u krivu.
To naravno možete provjeriti tostom, komadićem kruha ili umakanjem drvene žlice, ali nijedna od ovih metoda nije dovoljno precizna i mogli biste promašiti bit.
Dobar kuharski termometar koji će vam uvijek točno reći kada je ulje spremno možda i nije tako loša ideja jer prava temperatura ulja čini razliku između jela koje je hrskavo i ukusno i onog mlitavog i natopljenog uljem.
Začinite prije jela. Jednostavan način za posipanje uljem je dodavanje malo soli čim se ulje doda u tavu prije nego što postane vruće i temeljito sušenje hrane prije prženja.
Budući da kombinacija vlage i vrućeg ulja uzrokuje prskanje, važno je da hrana koju stavljate na zagrijano ulje ne bude vlažna. Osušite ih i nježno, uz pomoć lopatice, spustite u tavu, sa što niže razine kako se moglo očekivati.