TRAŽIO ODŠTETU: Suprug gledao porod svog djeteta i sada tvrdi da je istraumatiziran, tražio nevjerojatnu odštetu od bolnice

TRAŽIO ODŠTETU: Suprug gledao porod svog djeteta i sada tvrdi da je istraumatiziran, tražio nevjerojatnu odštetu od bolnice

Neverovatna australska tužba. Supružnik je gledao predstavljanje svog mladića i nakon pet godina tražio je milijardu dolara plate za povredu na koju je naišao.

Konkretno, 20. januara 2018. godine, druga žena Anile Koppule rodila je solidnog mladića carskim rezom u Regal Ladies’ Clinic u Melbourneu. Anil je posmatrao porod.

Nakon pet godina, tata je tužio zbog činjenice da je bio oštećen gledanjem ciklusa rođenja, prenosi The Free.

Kako navodi The Free, Koppula tvrdi da je centar probio svoju obavezu brige tako što ga je “osnažio” da ode na užasnu nezgodu, predstavljanje svog djeteta. Pored ostalog, trebalo je da vidi “unutrašnje organe i krv svoje bolje polovine”, što mu je za sva vremena psihički štetilo. Štaviše, njegov brak je propao zbog njegove povrede.

Pošto je od tog trenutka doživeo psihozu, Koppula traži od ustanove milijardu australijskih dolara kazne (oko 605 miliona evra).

Prema pisanju “Independenta”, nadležni sudija je 11. septembra 2023. odbacio Kopulinu tužbu, opisavši je kao “zloupotrebu procesa”.

Sudija je naveo: “To predstavlja zloupotrebu postupka”.

Klinička komisija nedavno je analizirala Koppulu i potvrdila da njegov stepen psihičke ozljede ne zadovoljava očekivane smjernice za sudske postupke.

admina