SVAKO JUTRO POJEDEM 1 LIST ČUVARKUĆE – ČINI ČUDA ZA ORGANIZAM:Evo kakvu sam promjenu primijetila, i vi ćete probati - Strong Woman

Balkan news

SVAKO JUTRO POJEDEM 1 LIST ČUVARKUĆE – ČINI ČUDA ZA ORGANIZAM:Evo kakvu sam promjenu primijetila, i vi ćete probati

By  | 

Stari narod vjerovao je u zaštitnu moć čuvarkuće od bolesti i zlih duhova, te su je cijenili kao ljekovitu biljku koja se koristila u narodnoj medicini. Poznato je da čuvarkuća ima izuzetno pozitivan učinak na kožne probleme kada se koristi izvana, ali i oralno ima značajne prednosti koje mogu iznenaditi i medicinske stručnjake.

Kombinacija čuvarkuće s medom pokazala se izuzetno djelotvornom za jačanje imuniteta, tretiranje cista, probavnih problema poput zatvora te raznih kožnih problema. Ova kombinacija također potiče eliminaciju toksina iz organizma.

Čuvarkuća se može koristiti na različite načine, uključujući oralnu upotrebu ili primjenu na kožu za vanjsku upotrebu. Za jačanje probavnog sistema i općenito zdravlje tijela, dovoljan je jedan sirovi list čuvarkuće dnevno.

Recept za pripremu čuvarkuće s medom uključuje miješanje isjeckanih svježih listova s medom, čuvanje smjese u hladnjaku te uzimanje kašike svako jutro prije doručka. Važno je napomenuti da, kao i kod svih alternativnih lijekova, treba biti oprezan i konzultirati se s ljekarom prije konzumiranja.