SVAKI RODITELJ PRAVI OVU GREŠKU, OVAKO VAS DJECA NIKADA NEĆE SLUŠATI: Evo kako je ispravno, stručnjaci otkrili TRIK! - Strong Woman

Balkan news

SVAKI RODITELJ PRAVI OVU GREŠKU, OVAKO VAS DJECA NIKADA NEĆE SLUŠATI: Evo kako je ispravno, stručnjaci otkrili TRIK!

By  | 
Djeca često ispoljavaju loše ponašanje iz različitih razloga, ali jedan od najčešćih je dosada. Oni shvaćaju da njihovo ponašanje može imati utjecaja, posebno ako time dobiju ono što žele. Ponekad, želja za kontrolom također može biti razlog njihovog nestašluka, jer je to način na koji pokušavaju uspostaviti kontrolu nad svojim okruženjem. Važno je znati kako se nositi s ovim situacijama i kako pravilno raditi s djecom.

Bright Side želi olakšati život roditeljima, pa vam predstavljamo 9 savjeta kako spriječiti ove dosadne ispade:

  1. Pokažite im smiren pristup situacijama. Djeca često oponašaju svoje roditelje, pa bi bilo dobro modelirati smireno ponašanje i postupke kako biste ih naučili da budu smireni. Ako vi vičete na njih, to će postati…
  2. Pružite im mogućnost izbora kako bi sami odlučili što žele raditi. Davanje djetetu mogućnosti izbora pomoći će zadovoljiti njihovu potrebu za kontrolom. Dakle, ako djeca trebaju pokupiti igračke, a zatim oprati zube, pitajte ih što žele prvo učiniti.
  3. Nosite grickalice sa sobom. Loše ponašanje ili loše raspoloženje često proizlaze iz gladi, pa nošenje grickalica može spriječiti potencijalne ispade i održati dijete sretnim.
  4. Upozorite ih na moguće negativne posljedice. “Nemoj to raditi jer sam ja rekao” nije uvijek dovoljan razlog za djecu. Umjesto toga, pokušajte komunicirati s njima i objasniti što bi se moglo dogoditi ako se loše ponašaju i zašto neke stvari ne bi trebali raditi.
  5. Uvedite kućnu rutinu koju moraju slijediti i nagradite ih za to. Pomoću jasno definirane rutine, poput pranja zuba i odlaska na spavanje na vrijeme, djeca mogu razviti dobre navike. Ako slijede tu rutinu tijekom određenog vremenskog razdoblja, nagradite ih po njihovom izboru.