STRUČNJACI OTKRILI ŠTA ZNAČI KAD VAM SE POJAVLJUJU CRVENE TAČKE NA TELU: Nisu tu za džabe, OVO MORATE ZNATI

STRUČNJACI OTKRILI ŠTA ZNAČI KAD VAM SE POJAVLJUJU CRVENE TAČKE NA TELU: Nisu tu za džabe, OVO MORATE ZNATI

Crveni mladeži, poznati i kao angiomi ili pege Campbell De Morgan, često se javljaju na koži i mogu delovati zastrašujuće kada se prvi put primete. Međutim, većinom su benigni i ne predstavljaju opasnost, iako njihov izgled može biti neestetski.

Ovi crveni mladeži češći su kod ljudi srednjih godina i osoba sa veoma svetlom kožom. Obično su simetričnog oblika i prečnika između jednog i četiri milimetra. U većini slučajeva, nisu bolni i ne menjaju se tokom vremena. Međutim, važno je obratiti pažnju na njih ukoliko primetite bilo kakve promene, poput asimetrije ili promene boje, što može ukazivati na potencijalne probleme.

Angiomi su rezultat abnormalnog rasta malih krvnih sudova i često se povezuju sa preteranim izlaganjem suncu, hormonskim promenama ili lošom ishranom. Iako obično nisu opasni, ako se iznenada pojave u velikom broju, to može biti znak da se nešto dešava u organizmu, pa je važno konsultovati se sa lekarom.

Prevencija angioma može uključivati čišćenje creva i jačanje jetre. Ishrana bogata povrćem, voćem i unosom dovoljne količine vode može pomoći u sprečavanju njihovog nastanka. Takođe, važno je zaštititi kožu od sunca i koristiti proizvode sa zaštitnim faktorom kako bi se sprečilo dalje oštećenje kože.

admina