Balkan news

ŠTA SE DEŠAVA TIJELU KAD BISMO SVAKI DAN POJELI JEDAN KISELI KRASTAVAC

By  | 

Krastavci obiluju vitaminima, mineralima i antioksidansima. Vrlo je dobra hrana koja blagotvorno djeluje na cijeli organizam i kožu u cjelini.


Daju nam energiju i održavaju nas maksimalno hidriranim. Od davnina se koriste u indijskoj tradicionalnoj medicini i kao sastavni dio prehrane.
Kao dodatak salati, ovo povrće neizostavan je sastojak ručka mnogih ljudi, no mnogi ljudi nisu svjesni njegove korisnosti. Ako ga često konzumiramo, njegovi učinci na naš organizam su sljedeći:
Visok udio vode u krastavcima pomaže u održavanju sitosti i kontroli unosa hrane, što pomaže kod mršavljenja. Krastavac je izvrstan za mršavljenje jer ne sadrži masti i ima malo kalorija.
Poboljšava probavu. Krastavci sadrže vlakna, vitamine i puno vode, pa bolje djeluju na probavu. Zbog toga se probavni problemi mogu riješiti samo jednim krastavcem.
Poboljšava ukupnu hidrataciju tijela, što je veliki plus za zdravlje, svakodnevnom konzumacijom krastavaca jer su bogati vodom.
Osim toga, sadrže vitamine B i C, koji su neophodni za lijepu kožu i nalaze se u cinku. Također sadrže puno kofeina koji ima protuupalna svojstva. Fisetin krastavca pomaže u borbi protiv prvih znakova starenja na koži.
Krastavci su bogati vitaminima B poput riboflavina, koji su neophodni za održavanje zdrave kose. Biotin i vitamin C, koji također pomažu u sprječavanju privremenog gubitka kose i pojave sijede kose, također su važni.
Dobar je za kardiovaskularni sustav i može smanjiti razinu kolesterola. Također ima visok sadržaj kalija, magnezija i vitamina K, koji su svi neophodni za pravilan rad kardiovaskularnog sustava.
Razine kalcija u krvi kontroliraju vitamin K, a niske razine magnezija i kalija povezane su s visokim krvnim tlakom. Osim toga, ima potencijal za smanjenje razine kolesterola ako se konzumira redovito.
Jača kosti i zube

Krastavci sadrže minerale, primjerice molibden i fluor koji sprječavaju truljenje zuba. Osim toga, bogati su kalcijem koji je neophodan za zdrave kosti i zube.
Konzumacija krastavaca može eliminirati neugodan zadah, pa nećete morati žvakati žvakaću gumu kako biste se izborili s lošim zadahom. Usta će se osvježiti, a ranice će zacijeliti s krastavcem. Bakterije koje uzrokuju loš zadah bit će eliminirane ako stavite jedan kolut narezanog krastavca na nepcu i držite ga tamo pola minute.