SAMO 1 SASTOJAK DODAJTE U VODU PA NJOM IZBRIŠITE KUĆU, 10 DANA NEĆETE VIDETI PRAŠINU: Metod koji se koristi u muzejima - Strong Woman

Balkan news

SAMO 1 SASTOJAK DODAJTE U VODU PA NJOM IZBRIŠITE KUĆU, 10 DANA NEĆETE VIDETI PRAŠINU: Metod koji se koristi u muzejima

By  | 

Glicerin je izuzetno korisno sredstvo za olakšavanje kućnih poslova. Samo nekoliko kapi dodanih u vodu može biti izvanredno sredstvo za čišćenje koje će vam pomoći da se riješite prašine i prljavštine. Ovo je tehnika koju koriste i mnogi muzeji širom svijeta kako bi održali svoje prostorije čistima.

SAMO 1 SASTOJAK DODAJTE U VODU PA NJOM IZBRIŠITE KUĆU, 10 DANA NEĆETE VIDETI PRAŠINU: Metod koji se koristi u muzejima

Evo pet načina kako možete koristiti glicerin za čišćenje vašeg doma:

  1. Sjajni podovi: Dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu vode i koristite tu smjesu za brisanje podova. Vaši podovi će brzo postati čisti i sjajni.
  2. Dugotrajna zaštita od prašine: Dodajte malo glicerina u vodu i koristite tu tečnost za brisanje površina. Ovaj postupak će omogućiti dugotrajnu zaštitu od prašine, čak i do 10 dana.
  3. Uklanjanje fleka sa odjeće: Nanesite par kapi glicerina direktno na fleku na odjeći, zatim isperite s vodom u kojoj ste dodali malo soli. Za fleke od čaja, kafe ili čokolade, možete napraviti smjesu od glicerina i soli, nanijeti je na fleku i nakon pola sata oprati odjeću.
  4. Održavanje kožnog nameštaja: Ako vaš kožni nameštaj ima ogrebotine, možete ga prebrisati pamučnom krpom natopljenom glicerinom. Ponovite postupak nekoliko puta kako biste postigli željeni rezultat.
  5. Čišćenje prozora: Pomešajte glicerin i etil alkohol u odnosu 1:10 i koristite tu smjesu za brisanje prozora. Ova tehnika će osigurati da vaši prozori ostanu čisti i bez prašine dugotrajno.

Ove metode čišćenja uz upotrebu glicerina mogu vam znatno olakšati svakodnevne kućne poslove i održavanje doma čistim i sjajnim.

Brisanje prašine