POGLEDAJTE ZBOG CEGA JE HAKALA 2 MJESECA BIO NEPOKRETAN I SMRŠAO 23 kg: - Strong Woman

Balkan news

POGLEDAJTE ZBOG CEGA JE HAKALA 2 MJESECA BIO NEPOKRETAN I SMRŠAO 23 kg:

By  | 

Liječnici su očekivali najgore kada je pjevač Nihad Feti, poznatiji kao Hakala, dobio ozbiljan zdravstveni problem i niz nuspojava.
Nihad Feti Hakala, bosanskohercegovački pjevač koji ima duet s “kraljicom savjeta” Janom Todorovi, prije nekoliko mjeseci imao je zdravstvenih problema zbog kojih je ostao potpuni invalid. Prije toga je bio vrlo aktivan pa mu je teško palo saznanje o bolesti, pa je postao depresivan.

“Sada sam dobro i postupno se vraćam na staro, ali bilo je jako nezgodno. Sve noge i ruke jednostavno su mi “pojeli” tzv. “ketoni u mokraći”. Moje psihičko stanje također je pao kad sam saznao za dijagnozu. Bio sam jako depresivan jer sam samo nekoliko dana ranije bio aktivan, igrao nogomet, a onda sam se jednostavno prestao kretati. Um osobe ispunjen je širokim rasponom misli kada ne mogu se kretati.Budući da su se bojali najgoreg, čak su i neki liječnici obavijestili moju suprugu da moram vaditi krv i da radim testove na tumorske markere.Međutim, hvala Bogu, prevarili su se. Bio sam jako dugo nepomičan , no moja druga osoba bila je blizu 24 sata dnevno, baveći se mnome. Nitko ne bi znao što bi mi se dogodilo bez nje.“ Rekao je to pjevač koji je tada potpuno ignorirao glazbu.

“E, kod mene je upravo tako bilo. Toliko sam se trudio pjevati ženi da mi čuje glas, ali nisam mogao. Prije sam plakao nego pjevao. Nastupio sam tek 5. studenog jer sam se početkom rujna razboljela. Mogla sam sama stajati i glas me dobro služio i sve je bilo savršeno. Nisam se osjećala umorno kao prije. Moj posljednji nastup prije bolesti bio je na 9. rujna na rođendanu u Velikoj Kladui.Tada sam se, da ne bih pao, morao objesiti za stol.Otišao sam tamo samo da iskažem poštovanje prema čovjeku i da mu dam do znanja da mi nije dobro. Na nama pjevačima je da dokažemo da smo lažljivci i prevaranti.”Presvlačio sam se tri puta, nenormalno sam se znojio, a onda sam samo pao na bolesnički krevet”, rekao je Hakala, koji dugo ima dijabetes i bio je primarni čimbenik pogoršanja bolesti, priznat.

“Da, dijabetes je primarni uzrok. Medicinski stručnjaci su me obavijestili da trudnice i dijabetičari obično dobivaju te ketone. Trudnice pokušavaju ostati čvrste, ne udebljati se i, koliko god se može očekivati, držati korak s njihovom figurom.Prije toga, jer sam imao 99 kilograma, dobio sam dodatni inzulin u Njemačkoj. Ispostavilo se da sam primio previše i da mi taj proces predugo traje. Dali su mi preveliku količinu, a nakon što sam izgubio 23 kilograma, moj želudac je prestao raditi, ostavljajući me punim i govoreći: “Nisam išao na WC deset dana.” Nakon dva zalogaja, odmah se osjećam sitim. Ti ketoni su se pojavili kao rezultat brzog gubitka težine. Dijabetes je u biti primarni uzrok”, objasnila je pjevačica.