Balkan news

POGLEDAJTE TRIK SA TOPLINOM RADIJATORA POMOĆI ĆE DA VAŠ DOM MIRIŠE NA SVJEŽINU

By  | 

Radijatori, s druge strane, mogu biti korisni saveznici koji će vašem stanu unijeti ugodnu mirisnu notu i učiniti vaše prostorije još ugodnijima. Zimi može biti teško imati dom koji uvijek miriše svježe jer obično držimo zatvorena vrata i prozore.

Znati kako koristiti toplinu radijatora bit će dovoljno za širenje ugodnih prirodnih mirisa po cijeloj kući.
1.Trik s krpom: Koristeći toplinu iz radijatora, možete brzo i jednostavno napraviti “osvježivač zraka” za prostorije svog doma pomoću eteričnih ulja. Jednostavno nanesite desetak kapi eteričnog ulja po izboru na pamučnu krpu ili krpu od mikrovlakana koja je malo natopljena vodom. Preporučujemo ulje lavande jer ima umirujuća i opuštajuća svojstva.
Nakon toga stavite krpu preko radijatora, a toplina će zamirisati zrak u prostoriji. Prema pisanju Novog lista, ako nemate eterično ulje, prostoriji možete dati citrusni miris tako što ćete ga zamijeniti s nekoliko kapi soka od naranče ili limuna.

2. Kore naranče i mandarine Možete izravno koristiti kore zimskih agruma (naranče, mandarine, grejpa i limuna) umjesto vlažne krpe kako biste svom domu dodali ugodan miris.
Dovoljno je jednostavno staviti kore na radijator i pustiti da temperatura pojača miris.
3. Potpourri: Osušeno cvijeće i bilje također se mogu koristiti za parfemiranje prostorija.

Možete kupiti potpourri koji je već napravljen ili napraviti vlastiti tako da cvijeće i mirisno bilje poput ružmarina i kadulje osušite na suncu.
Pamučnu vrećicu koja služi za držanje konfeta možete napuniti mješavinom cvijeća i bilja i objesiti je na radijator ako je imate.
4. Voda u staklenoj posudi Druga je mogućnost da nekoliko staklenki napunite kipućom vodom, u njih dodate suho cvijeće, a zatim ih objesite iznad radijatora: Aroma će uvijek biti tu!