Balkan news

POGLEDAJTE STA JE VASEM TIJELU AKO VAM JE STALNO HLADNO

By  | 

Mi kao cjelina imamo jednog suputnika ili rođaka koji se stalno žali zbog hladnoće.

Dapače, čak i na razini ljeta imaju hladne ruke ili noge i žale se da je zima. Žene su često hladnije od muškaraca, a razlog za ovu posebnost otkrili su stručnjaci iz Izraela koji prihvaćaju da su dame razvile i osjećaju hladnoću tim jače jer ona izolira spolove i sprječava sukobe među parovima.

Štoviše, postoji nekoliko bolesti koje također mogu biti krive za to što vam je stalno hladno.

Raynaudova bolest
Iako općenito govoreći ne stvara teške probleme, Raynaudova infekcija utječe na tijek i kod nekih osoba može izazvati hladnoću. Što se nekih tiče, ovo će vrhove prstiju učiniti blijeđim, a drugima će koža biti plava. Za ovu situaciju, možete održavati svoj dom toplim, nositi udobnu odjeću, posebno na rukama i nogama, i vježbati jer to dalje razvija tečaj.

Hipotireoza
Skladajući za The Discussion, učitelj Adam Taylor rekao je da je hipotireoza, ili neaktivna štitnjača, još jedno stanje koje može uzrokovati osjećaj hladnoće. Ovo stanje općenito se liječi sintetičkim kemikalijama.

Hormonalni problemi
Kemikalije povezane s mjesečnicom mogu utjecati na unutarnju razinu topline žene.

“Različite spolne kemikalije utječu na okvir koji kontrolira našu temperaturu. Na primjer, estrogen uzrokuje širenje vena, što pomaže nižoj tjelesnoj temperaturi, dok će progesteron općenito uzrokovati višu unutarnju razinu topline. Proizvedeni progesteron, koji se nalazi u oralnim kontraceptivima, uzrokuje povlačenje povećavaju unutarnju razinu topline”, tvrdi učiteljica Taylor i dodaje da je prije ovulacije temperatura žene oko 35,9 stupnjeva, a nekoliko dana nakon toga dolazi do vrhunca i iznosi oko 36,7 stupnjeva Celzijevih.

Arterioskleroza
Učitelj Taylor skreće pozornost na to da je arterioskleroza, koja je posljedica stvaranja plaka na venama, dodatno jedan od razloga za osjećaj hladnoće.

“Postoje razne vrste ovog stanja, ali ono koje najčešće uzrokuje osjećaj virusa je bolest rubnih vena, gdje su hodnici koji dovode krv do vaših dodataka ograničeni”, kaže on.

Dijabetes
U slučaju da su nuspojave nenametljive ili nedostaju na bilo koji način, moglo bi proći iznenađujuće dugo prije nego što se utvrdi da imate dijabetes. Ključni znakovi uključuju uzastopne izlete u zahod, pretjeranu žeđ i iscrpljenost, a osjećaj hladnoće jedan je od neuobičajenih pokazatelja stanja.

Slabost
U trenutku kada nekome nedostaje željeza, koje dobivamo jedući meso, tamnozeleno povrće i povrće, ruke i noge mogu biti hladnije, ali normalnije nuspojave su vjetroviti i iscrpljenost.

Bolest srca ili problemi s tečajem
Mnogi pojedinci doživljavaju loše učinke srčanih problema ili problema s tečajem, no dio tih okolnosti će ostati neotkriven. Hladna stopala mogu biti znak zanemarenog, ali teškog stanja koje se naziva bolest rubnih krvnih žila. To se događa kada nakupljanje masnih zaliha u hodnicima ograničava dotok krvi u noge.

U slučaju da sumnjate na bilo koje od gore navedenih stanja, posavjetujte se sa svojim liječnikom primarne zdravstvene zaštite o sljedećim fazama.